V nedeljo smo se udeležili XC tekme v Samoborju na Hrvaškem.
Kategoriji U11 in U13 sta vozili štiri oz.pet klasičnih krogov-strm vzpon in spust skozi park, po stopnicah in skozi mestno središče. Kategorija U15 je prvič vozila srednji krog-na sredi velikega kroga so se odcepili desno po strmem in tehnično zahtevnem spustu proti ,,šetnici,,potem pa skozi park,po stopnicah in skozi mestno središče.Narediti so morali pet krogov. Kategorija U17 je vozila veliki krog z ogromno vzpona,tehničnih spustov in ozkih poti kjer je zelo oteženo prehitevanje.Vse to so morali prevoziti trikrat. Že tako težka proga je bila še težja zaradi zelo suhe in drseče podlage,ki so jo otežile še razne korenine,kamni in luknje.
V kategoriji U11 so nas zastopali Hana Gnezda, Filip Boškin in Tim Pagon. Hana je zasedla drugo mesto v kategoriji deklic, Filip se je uvrstil na tretje mesto pri fantih,Tim pa je končal tekmo na dvanajstem mestu.
Sledila je kategorija U13, kjer nas je zastopal Jošt Svetličič. Po slabšem štartu, kjer se v gneči ni najbolje znašel, je nadaljeval boljše in prikolesaril do osmega mesta.
Naslednja tekma je bila v kategoriji U15, kjer smo imeli najštevilčnejšo ekipo. Pri deklicah nas je zastopala Nuša Moroz, pri fantih pa Nace Gnezda, Tine Jereb, Jernej Kavčič in Matevž Mrak.
Nuša je odlično kolesarila in si pri deklicah priborila drugo mesto.
Nace je v ciljnem šprintu za dobri dve desetinki premagal konkurenta in prvič zmagal na XC tekmi. Tine se je uvrstil na peto mesto, Jernej na osmo, Matevž pa si je prikolesaril sedemnajsto mesto.
V kategoriji U17 nas je zastopal Jan Jereb in se po dobri in zanesljivi vožnji uvrstil na štirinajsto mesto.
Nazadnje so tekmovali še najmlajši v kategoriji U7 in U9-tekmovanje so jim uredili kar po mestnem parku in mestnem središču.V kategoriji U9 smo imel na štartu Boškin Aljaža ki si je po hudi borbi prikolesaril četrto mesto.

Rezultati
Fotogalerija na prijavim.se 1 in 2