Calcit bike team je gostil že peto zaporedno dirko XC Tuhinj, ki je štela za pokal mladih. Rezultati, predvsem pa vožnje tekmovalcev pričajo, da so dopustniški dnevi koristili, in prav škoda je, da se sezona nezadržno bliža koncu.
Za razliko od vseh prejšnjih let, tokrat dežja začuda ni bilo, tako, da so bile razmere za tekmovalce in gledalce praktično idealne. Prvi sta se na start podali kategoriji do 7 in do 9 let. Dekleti najmlajše kategorije zaradi težavnosti proge tokrat nista startali, prav nič pa ni težavnost ovirala Žana Gnezda, ki je pri dečkih osvojil drugo mesto. V kategorijah do 9 let se je Špela Čuk povzpela do tretjega mesta, Jure Čibej, Marcel Skok in Vit Felc, pa so pri fantih osvojili peto, sedmo in deseto mesto.
Sledil je start kategorij do 11 in do 13 let. Tu so tekmovalci vozili srednje dolžine krogov, ki sta jih je pri fantih najhitreje prevozila Peter Svetličič v kategoriji do 11 let, ter Anže Skok v kategoriji starejših. Nace Gnezda in Matej Lahajnar sta bila peta, Maj Felc, David Svit Novak, Jakob Tratnik in Aleš  Skok pa so se razvrstili od devetega do trinajstega mest. Pri dekletih do trinajst let je Barbara Čibej osvojila bron, medtem ko je Klara Lahajnar odstopila.
Za finale XC-ja je sledil še boj najstarejših kategorij do 15 in 17 let, kjer je v mlajši skupini Aljaž Tratnik zaostal zgolj za zmagovalcem, tik pod stopničkami pa je končal Nejc Mrak. V starejši pa sta bila Miha Tratnik Bajc in Simon Čibej s tretjo in peto pozicijo le za mesti slabša, prvi tudi po zaslugi nesebične pomoči kolegov iz Črnega Vrha, ki so nam posodili verigo, saj Mihova ni vzdržala vseh obremenitev.
Čakanje na podelitev, je organizator izkoristil za izvedbo Eliminatorja, tekme na izpadanje. V tej sta Slogine barve zastopala Nejc in Aljaž, ki sta v kategoriji do 15 let osvojila tretje in sedmo mesto.

Fotogalerija