V spemenljivem vremenu je v nedeljo potekala druga dirka letošnjega pokala. Rezultati so že nekoliko jasneje izrisali našo trenutno pripravljenost, kar je bilo po prvi dirki precej tvegano sklepanje. Tokrat so se starti vrstili v nasprotnem vrstnem redu, kar je šlo v prid najmlajšim, saj so tako nastopali v skoraj suhem vremenu za razliko od članov in mladincev, ko se je proga dodobra spremenila v blatno traso.
 
V kategoriji U9 si je z borbo do ciljne črte Žan Gnezda izboril zmago, Filip Boškin pa je po smoli v prvem krogu uspel prehiteti dva vrstnika in osvojiti  sedmo mesto. Pri deklicah iste starostne kategorije sta Hana Gnezda in Ivana Rosa Novak uspeli ponoviti dvojno zmago iz prve dirke. S kategorijo do 11 let dalje (le ti so tekmovali na srednje dolgem krogu), so dirke zaradi udeležbe tujih ekip dobile prizvok mednarodnih, tako da so uvrstitve v pokalu SLO kjer se tujih tekmovalcev ne upošteva pri posameznikih še boljše. Generalno pa so dosegli sledeče uvrstitve: Jošt Svetličič je bil osmi, Jan Kenda deseti, Marcel Skok petnajsti, s krogom zaostanka pa Vit Felc z obilo smole sedemnajsti, Jure Čibej pa dvajseti. Pri vrstnicah je bila Špela Čuk tokrat četrta. Sočasno so tekmovali tudi fantje do 13 let. Tudi tu je Maj Felc kot naš najboljši osvojil osmo mesto, štiri oz. pet mest za njim sta končala Nace Gnezda in Aleš Skok, Jakob Tratnik in David Svit Novak pa sta končala kot šestnajsti in sedemnajsti.
 
Sledila je kategorija do 15 let, kjer je v konkurenci skoraj tridesetih sotekmovalcev ponovno suvereno slavil Anže Skok, Matej Lahajnar je bil dvajseti, Janez Mohorič pa s strgano verigo devetindvajseti.
 
Vsi ostali so tekmovali na daljšem krogu, najprej oba veterana II. Boris Tušar je osvojil deveto mesto, Damjan Jeram pa dvanajsto. Med mlajšimi mladinci je Aljaž Tratnik ponovil tretje mesto iz Mekinj, čeprav mu je bilo drugo mesto praktično že zagotovljeno, pri starejših pa je v precej močnejši konkureci na račun sosedov iz Furlanije Miha Tratnik Bajc osvojil deveto mesto, Simon Čibej petnajsto, Žigi Čuk pa na izbirni tekmi za olimpijske dneve mladih kot cestni specialist ni uspelo višje od dvaindvajsetega mesta.
 
Zdaj sledi nekaj premora, pokal pa se nadaljuje 17. junija v Ledinah, s hitrim krosom XCC Ledine v organizaciji našega kluba Sloga 1902, kjer pričakujemo podobno udeležbo kot na prvih dveh krosih, tokrat tudi z udeležbo pokalne zmagovalke svetovnega ranga za leto 2013, Tanjo Žakelj
.
 

Nekaj fotk je v fotogaleriji, precej več pa na Prijavim.se

Rezultati