V Komendi se je v soboto 21.5. odvijala za mlajše mladince že sedma dirka za dečke in deklice pa peta dirka za pokal Slovenije. Dirka pa je obenem štela tudi za državno prvenstvo za dečke in deklice. Naše barve so tokrat zastopali Miha Poljanec, Žiga Čuk in Luka Laharnar.

Po končani dirki najmlajših so bili na vrsti dečki B. Luka se je dobro boril, se nekaj časa vozil tudi v ospredju, žal pa mu je proti koncu začelo zmanjkovati moči in tako je dirko zaključil na 15. mestu. Sedem krogov in s tem 23,4km so prevozili s povprečno hitrostjo 32,84km/h. Dirka je bila odločena s ciljnim šprintom, kjer je bil v klancu najmočnejši Lavrič Martin (Radenska KD Življenje) ter se tako okitil z naslovom državnega prvaka. Drugi je bil njegov klubski kolega Jerman Žiga, tretji pa Katrašnik Matic (Sava Kranj).

Sledila je dirka dečkov A. Glavnina je bila dokaj strnjena vseh 10 krogov oz. 33,3km in Žiga je vseskozi vozil v ospredju. Tako kot v prvi, je tudi v tej dirki odločil šprint v klanec. Žiga je končal takoj za dobitniki točk, na 11. mestu. Povprečna hitrost zmagovalca pa je bila 33,63km/h. Tukaj je dvojno zmago slavila Adria Mobil in sicer Per Gorazd pred Petrič Vitom, tretji pa je bil v dresu Radenske KD Življenje Kreft Žiga.

Kot zadnji so štartali mlajši mladinci, ki so začeli z napadom v klanec že takoj po štartu. Pobegi so se kar vrstili, a so bili vsi po vrsti hitro zatrti, vse do šestega kroga, ko je pobegnila četverica, med njimi tudi Miha. Kmalu so si nabrali nekaj sto metrov prednosti, katero so držali dva kroga. Očitno pa to ni bilo všeč kolesarjema Radenske KD Življenje (Šuštar Blaž in Šafarič Kolar Matic), saj sta spremenila taktiko in nista več sodelovala. Prednost se pa je začela manjšati. Miha in Veber Matic (KK Gorje) sta še enkrat potegnila in ostala sama. Ubežnika sta pridno povečevala prednost, ki je znašala že tudi več kot pol minute. Kot je Miha kasneje povedal je moral opraviti levji delež sam, saj so-soubežniku kmalu povsem pošle moči. Ostali pa so strnili vrste in posledično je prednost hitro začela kopneti. V dvanajstem krogu sta bila ujeta. Takoj se je zvrstilo še nekaj napadov, kjer je poizkušal tudi Miha, a so se vsi izrodili. Dva kroga pred koncem je sledil nov pobeg trojice, ki pa je uspela zadržati prednost do konca in tako je zmagal Ručigaj Žiga, drugi je bil Šuštar Blaž (oba Radenska KD Življenje), tretji pa Zubanovič Tim (KK Gorje). Miha je v šprintu skupine dirko zaključil kot 10.