Kategorija:

V soboto smo na dirki v Medvodah imeli dve ekipi. V kategoriji dečkov A so bili to Aljaž Tratnik, Luka Laharnar in Nejc Mrak, pri mlajših mladincih pa Miha Tratnik Bajc, Simon Čibej in Žiga Čuk.

Dečki A so imeli 18 krogov v skupni dolžini 32,6 km. Potegnili so že od štarta in skupina se je že po par krogih razbila. V četrtem krogu sta pobegnila dva kolesarja in skoki so si kar sledili. V enem od skokov sta Nejc in Aljaž ostala zadaj in nato večji del dirke lovila priključek z glavnino. Kasneje je vodilna skupina upočasnila tempo, tako, da jima je nekaj krogov pred koncem uspelo priključiti. Žal sta se v lovu preveč iztrošila in v zaključnem šprintu je zmanjkalo moči. Tudi Luka je v enem od skokov zamudil in ostal zadaj, a je kmalu uspel priključiti. V nadaljevanju je vozil v ospredju, v zaključnem šprintu pa so krči naredili svoje. Nejc je tako zaključil dirko kot petnajsti, mesto za njim Aljaž, Luka pa je ciljno črto prečkall kot dvajseti. Povprečna hitrost zmagovalca je bila 35,17 km/h.

Takoj za njimi so bili na vrsti mlajši mladinci in ženske elite. Vseh je bilo na štartu kar 72, dolžina dirke pa 50,4 km oz. 28 krogov. Tempo je bil zelo hiter že od štarta in kolona se je zelo raztegnila. Najprej je stik z glavnino izgubil Simon. Z manjšo skupinico so poizkušal priključiti, a jim žal ni uspelo. Nekaj krogov kasneje je od skupine odpadel tudi Žiga. Padec kolesarke, pa je iz skupine izločil tudi Mihata, ki je nato še nekaj krogov soliral, a tudi on do skupine ni več mogel. Metla je imela torej kar precej dela, žal je "pomedla" tudi z našimi, tako, kot še s polovico ostalih. Povprečna hitrost zmagovalca je bila 38,74 km/h.

Rezultati

Slike pa najdete, kot ponavadi v fotogaleriji