V zadnji etapi so se deklice in dečki pomerili še v kronometru – ura resnice s štartom Podrotejo in ciljem na kopališču Lajšt.

Pri dečkih C je bil najhitrejši Jaka Špoljar, za njim Ravbar Anže, tretji pa Turk Jaka (vsi Adria Mobil). Jan Kenda je traso prevozil s časom 10:52,34, kar je pomenilo peto mesto. Nace Gnezda je bil deseti, David Svit Novak šestnajsti, Marcel Skok osemnajsti, Aleš Skok pa dvaindvajseti. Najhitrejša deklica C je bila Maruša Šmit (Gorje) za njo pa Eva Prevc (Sava Kranj) in Tajda Hamler (TPB Lenart). Špela Čuk je imela peti čas, Nuša Moroz pa šestega.(

Med dečki B je bil danes najbolj hiter Aljaž Colnar (Adria Mobil), za njim pa sta se razvrstila Tomaž Ornik (TPB Lenart) in Gaber Vandur (Tanin Sevnica). Pri deklicah je slavila Ana Ahačič, druga pa je bila Tjaša Sušnik (obe Sava Kranj).

V kategoriji dečkiov A je zmagal Benjamin Pajek (Grega Bole Bled), drugi je bil Carlo Jurišević (BK Rijeka), tretji pa Marko Jeretina (Radenska AS). Pri deklicah A je bila prva Katja Jenko (Sava Kranj), druga pa Šintić Tea (BK Zadar). Med mlajšimi mladinkami je vso konkurenco ugnala Katja Kerpan (Meblo Jogi), na drugo stopničko je stopila Karin Penko (BTC CITY Ljubljana), tretja pa je bila Josipa Šintić (BK Zadar).

VN IDRIJE 3-etapa REZULTATI

Foto M.T.B.

Kronometer_v_Idrijsko_Belo (17 of 348) Kronometer_v_Idrijsko_Belo (58 of 348) Kronometer_v_Idrijsko_Belo (56 of 348) Kronometer_v_Idrijsko_Belo (52 of 348) Kronometer_v_Idrijsko_Belo (44 of 348) Kronometer_v_Idrijsko_Belo (36 of 348) Kronometer_v_Idrijsko_Belo (27 of 348)

_MG_6850 _MG_6911 _MG_6918