Hladno in deževno vreme je tudi letos zaznamovalo drugo etapo v Ledinah in tako je bila zahtevna trasa še bolj selektivna.

Pri dečkih C je trojka Ravbar, Špoljar (oba Adria Mobil) in David Svit Novak (Sloga 1902) pobegnila skupini kmalu po začetku dirke. Pobrali so vse točke na letečem in gorskem cilju in ko je že kazalo, da bo tak tudi končni vrstni red etape, pa so Davidu nekoliko pošle moči. Ujeli so ga trije kolesarji, med njimi tudi naš Jan Kenda, ki je etapo zaključil na četrtem mestu, David pa je ciljno črto prečkal kot šesti. Nace Gnezda je dirko končal kot deveti, Marcel Skok je bil osemnajsti, Aleš Skok štiriindvajseti, mesto za njim pa Nuša Moroz. Kot triintrideseta pa je v cilj prišla Špela Čuk.
Vrstni red v skupni razvrstitvi se je nekoliko pomešal. Srebrno majico še vedno nosi Anže Ravbar, na drugo mesto se je prebil Jaka Špoljar (oba Adria Mobil), Jan Kenda pa je zdrsnil na tretje mesto. Enak vrstni red je tudi v točkovanju za zalto majico. V točkovanju za gorske cilje sta na je situacija podobna, s tem da je na tretjem mestu naš Marcel Skok, na četrtem pa David Novak.

Potek dirke je bil poben tudi pri dečkih B. Prva tri mesta so si razdelili Aljaž Colnar, Gal Glivar (oba Adria Mobil), tretji pa je bil Gaber Vandur (Tanin Sevnica). Enak vrstni red pa je tudi v točkovanju za srebrno, zlato in pikčasto majico.

V kategoriji dečkov A je Benjamin Pajek (Grega Bole) za štiri sekunde ugnal Carla Jurišević (BK Rijeka). Šprint za tretje mesto pa je dobil Marko Jeretina (Radenska AS). Enak vrstni red je tudi v generalni razvrstitvi. V točkovanju za zlato in pikčasto majico pa vodi Benjamin Pajek (Grega Bole) pred Markom Jeretina (Radenska AS) in Carlom Jurišević (BK Rijeka).

REZULTATI: Bilten 2

FOTO M.T.B.

Jutri čaka fante in dekleta ura resnice Idrijsko Belo, ki bo prinesla nove zmagovalce na dirki za veliko nagrado Idrije. ŠTARTNA LISTA: Startna_VN Idrije_3-etapa

       _MG_5237