V drugi etapi so dečki in deklice soočili z uro resnice. Bitka s časom v samostojni vožnji po trasi, ki je speljana po Strugu – ozki dolini reke Idrijce od Podroteje do Lajšta v Idrijski Beli in je v dolžini 5,8km potrebno premagati 74m višinske razlike.

Tekmovalci šo štartali v obratnem vrstnem redu glede na uvrstitev v prvi etapi. Pri dečkih C je bil s časom 10:36,88 najhitrejši Tim Mervar (Adria Mobil), drugi je bil Leon Lukič (BK Rijeka), tretji pa Žiga Jakše (Adria Mobil). Hana Gnezda je v kategoriji C dosegla 9 čas, Ivana Rosa Novak pa dvaindvajsetega oz. sta s kronometrom v svoji kategoriji opravili kot druga in četrta deklica.
Imetniki majic pri dečkih C:
Živo srebrna – Tim Mervar (Adria Mobil),
Zlata – Tim Mervar (Adria Mobil), nosilec Žiga Jakše (Adria Mobil)
Cinobaritna oz. rdeča s pikami – Žan Bevc (Adria Mobil)

Med dečki B je bil s časom 9:14,16 najhitrejši Erazem Valjavec (KK Kranj), drugi je bil Luka Škvara (BK Zadar), tretji pa Sven Aleksander Mernik (KD Knežjega mesta Celje.
Imetniki majic pri dečkih B so:
Živo srebrna – Erazem Valjavec (KK Kranj)
Zlata – Erazem Valjavec (KK Kranj), nosilec: Sven Aleksander Mernik (KD Knežjega mesta Celje
Cinobaritna – Luka Škvara (BK Zadar)

Pri dečkih A bil na Lajštu najhitreje Marcel Skok (KD Sloga 1902 Idrija), ki je za traso potreboval pičlih 8:40,71, Anže Ravbar (Adria Mobil) je bil drugi, tretje mesto pa si je privozil Enej Čuk (Ljubljana Migimigi). Nuša Moroz je končala kot peta, Špela Čuk pa kot šesta mlajša mladinka. 
Imetniki majic pri dečkih A so:
Živo srebrna – Marcel Skok (KD Sloga 1902 Idrija),
Zlata – Marcel Skok (KD Sloga 1902 Idrija), nosilec: Anže Ravbar (Adria Mobil)
Cinobaritna – Marcel Skok (KD Sloga 1902 Idrija), nosilec: Žak Eržen (Adria Mobil)

Bilten 2_2019

Jutri se ob 10:15 začne še zadnje dejanje – dirka po ulicah Idrije ali bolje rečeno Idrski ringlšpil. Vabimo vas, da v čim večjem številu pridete bodriti naše bodoče junake.

Po ulicah Idrije in na Mestnem trgu pa bomo navijali tudi za naše najmlajše – OKI prijave ob 12ih, štart ob 13:00