Z 2. etapo se je nadaljevala etapna dirka po otoku Vir. Start in cilj sta bila tudi tokrat na obrobju samega mesta Vir, krog pa je peljal do skrajnega rta na severu otoka, ter nazaj. Blagi a dolgi vzponi, hitri spusti, kjer so hitrosti že pri dečkih presegale 70 km/h, ter še močnejši jugo v prsa na poti nazaj proti cilju, so bili poleg tekmecev iz osmih hrvaških, sedmih slovenskih in enega bosanskega kluba glavni izzivi na poti k dobremu rezultatu tudi za naša Špelo in Davida.
Tudi tokrat so se tekmovanja pričela z najmlajšimi, med katerimi je barve Sloge 1902 Idrija zastopala Špela Čuk. Prevozili so en krog s povezovalno relacijo. Do polovice kroga je Špela držala čelo tekmovalcev, na vetru pa jim ni več uspela slediti, tako da se je z vetrom borila sama.
Sledil je start Dečkov A in B. Le-ti so imeli poleg povezovalne relacije opraviti z dvema krogoma. Že v prvem krogu je bil naš predstavnik David Svit Novak žrtev padca sotekmovalcev pred njim. Sam sicer ni bil neposredno udeležen v padec, ga je pa povsem zaustavil ravno na najhitrejšem delu proge. Kasneje je manjši skupinici  nesrečnikov po velikem trudu v vetru še uspelo priključiti glavni skupini, a so na klanec potem omagali. Do konca dirke so si tako nabrali nekaj dodatnega zaostanka.

Foto in rezultati:

Poročilo organizatorja: http://www.vir.hr/index.php/component/k2/item/564-zavrsena-biciklisticka-velika-nagrada-otoka-vira