V soboto 3.10.2015 smo pomagali pri organizaciji tretje izvedbe kolesarsko tekaške prireditve Vzpon za pokal Tanje Žakelj. Vzporedno pa je potekala tudi dirka za licencirane kolesarje, ki je štela kot DP v vzponu z gorskimi kolesi.

Na državnem prvenstvu so barve Sloge zastopali Anže Skok, Simon Čibej, Miha Tratnik Bajc ter Alen Štucin in prav vsi so tekmo zaključili na stopničkah. Simon je že drugič letos oblekel majico državnega prvaka, Anže in Alen sta pristala na drugi stopnički, Miha pa je končala kot tretji v svoji kategoriji. V kategoriji U23 sta bila uspešna tudi naša nekdanja člana, brata Grošelj. Matic je postal državni prvak, Žiga pa je bil tretji. V kategorji elite je bil uspešen še en naš nekdanji član in sicer Dejan Bajt, ki je bil tretji.
Nobenega dvoma pa ni bilo, da na svoji domači dirki Tanja Žakelj ne bi osvojila naslova državne prvakinje.

Naši člani so bili uspešni tudi na rekreativnem vzponu. V kategoriji mladincev (1995 in mlajši) je zmagal Peter Svetličič, Rok Lazar je bil drugi, tretji pa Nik Jereb. Na četrto mesto je prišel Aleš Skok, Jan Jereb pa je bil peti. Med člani B je drugo mesto osvojil Dejan Poljanec, Damjan Jeram pa je bil četrti. Pri veteranih B pa sta se borila Rajko Bajt in Leon Svetličič, ki sta vzpon zaključila kot četrti in peti.

Čestitke vsem

Rezultati:
DP vzpon z gorskimi kolesi Ledine 2015
kolo po kategorijahkolo generalno Mkolo generalno Ž
tek po kategorijahtek generalno Mtek generalno Ž

Foto: Gorazd Kosmač