Kolesarsko obarvana sobota je na domačem prizorišču na državnem prvenstvu v urbanem krosu XCC in eliminatorju XCE gostila tudi kolesarje KD Sloga 1902 Idrija.

Že uvodna dirka dečkov in deklic U15 je Nik Hvala prinesla težko pričakovane prve stopničke ter zasluženi naslov državnega podprvaka (U15), katerega je v ciljnem šprintu dopolnil Aljaž Boškin s 5. mestom.

Po spretnostnem poligonu mlajših selekcij, ki je dodobra premešal končne uvrstitve, so sledila tekmovanja za kategorije U7 do U13.

Med dečki U13 so klubske barve zastopali Jakob Prezelj, Tjaš Pelhan in Izak Gnezda. Jakobu in Tjašu je s štartom iz predzadnje vrste uspel preboj naprej in sta vožnji končala na 6. oziroma 9. mestu, ki pa sta ju po končnem seštevku točk iz spretnostnem poligona žal poslabšala in tekmovanje zaključila na 9. in 11. mestu. Izak je po tehničnih težavah dirko končal na 26. mestu.

V kategoriji U11 je tekmovalne izkušnje nabiral Nejc Kacin. Sledili so še nastopi naših najmlajših članov U9 Mance Prezelj in Luke Burnika. Luka je po smoli z verigo dirko zaključil na 9. mestu. Manca pa je med 9. nastopajočimi deklicami v cilj prikolesarila kot prvo uvrščena, vendar je tudi pri njej slabši izkupiček točk iz spretnostnega poligona odnesel prvo mesto. Vseeno pa se je na koncu lahko ponosno veselila naslova državne podprvakinje.

Slogine nastope je v kategoriji U19 zaključil Žan Gnezda , ki je dirko končal na 11. mestu. Popoldne se je preizkusil še na eliminatorju XCE, kjer se je po izločilnih bojih uvrstil na 16. mesto.

Prihodnji konec tedna 12. 05-14. 05. bodo ulice mesta Idrije in njene okolice ponovno kolesarsko obarvane, saj nas čaka domača dirka za Veliko nagrado Idrije 2023, ki bo letos ponovno potekala v treh etapah in na traso privabila številčne selekcije dečkov in deklic iz Slovenije in tujine. Vabimo vas, da se nam pridružite in v Idriji ponovno naredite najlepše navijaško prizorišče.