V soboto 6.9.2014, vas vabimo na turno kolesarski izlet po poteh splavarjev lesa mimo klavž na Mrzlo rupo.

ZBIRALIŠČE: Avtobusna postaja Idrija ob 9:00
OPREMA:  Gorsko oz. ciklokros ali treking kolo(gume z dovolj oprijema), čelada, kolesarske rokavice in vetrovka, prva pomoč, rezervna zračnica in komplet za krpanje, orodje za osnovna popravila, tlačilka.
HRANA IN PIJAČA: S sabo imejte kakšno energijsko ploščico in dovolj tekočine (voda, energijski napitki)
OPIS POTI: Mimo Divjega jezera se bomo odpravili v osrčje krajinskega parka Zgornja Idrijca, po dolini reke Belce mimo Brusovih in Putrihovih klavž do Krekovš. Nadaljevali bomo z vzponom (V2 – V3) do Mrzle rupe in naprej do Vojskega (V4), nato pa sledi spust v dolino reke Kanomljice (S2). Preden pa pridemo povsem v dolino, bomo nekoliko zavili s poti, da si ogledamo še Kanomeljske klavže. Do izhodišča se bomo vrnili po glavni cesti.

ČAS VOŽNJE: od 6 do 7 ur
ZAHTEVNOST: vzponi V2-V3, Mrzla rupa – Vojsko V4; spusti S2; skupna dolžina 53 km
VIŠINSKA RAZLIKA: cca 1200 m

PRIJAVE: Jure Laharnar (041 759 633) ali na e-pošto

Prosimo, da ob prijavi sporočite vašo številko mobilnega telefona in e-mail, da vas bomo lahko obvestili o morebitnih spremembah načrtovanega izleta. S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.

MrzlaRupa