Letošnja »Covid« sezona je spremenila tudi termin in lokacijo državnega prvenstva cestnega kolesarstva za najmlajše selekcije, tako je tokrat tradicionalne Gabrje zamenjal dolenjski Škocjan z dirko za Knobleharjev pokal. Zaradi prekrivanja tekmovanj je bila tokat Ivana Rosa Novak edina Slogina predstavnica v boju za državna odličja, poleg nje sta na tekmovanju sicer nastopila še Noša Moroz in Jernej Kavčič, a na tekmo državnega prvenstva za leto 2020 še čakata.

S prvim startom se je v boj za medaljo podala Ivana. Razgibana proga ter vmesni makadamski odsek je najmlajšim povzročal precej preglavic, saj takih podlag niso vajeni. Tako je prišlo do kar nekaj padcev, ki so skupino sekali na manjše. Po treh prevoženih krogih je sprint odločal o najboljših, kjer je med deklicami B Ivana izborila bronasto medaljo.

Sledil je start Nuše. Tudi v tej dirki je makadam odigral svoje, kolesarji so se z izjemo parih skokov vozili složno skupaj, v cilj pa je po petih krogih prišla še bolj strnjena skupina kot pri najmlajših. Dolg sprint je odločal o uvrstitvah, pri mladinkah si je Nuša prisprintala najboljšo.

Za zaključek tekmovanj je nastopil še Jernej. Proga je bila precej selektivna tudi zanje, saj je z vsakim krogom zaradi padca odpadel kakšen od tekmovalcev. Na žalost je dva kroga pred ciljem prišlo do tako hudega, da je morala posredovati zdravstvena služba, zaradi česar je bila Jerneju dirka prekinjena, ter kmalu zatem tudi odpovedana.

 Rezultati Prijavim.se : https://prijavim.se/uploads/3900_result.pdf