Tokrat smo se z avtomobili podali proti Komnu. Že sama vožnja je bila nekaj enkratnega, saj smo se skozi meglo prebili do Črnega vrha, kjer nas je pričakala prva zimska idila z ivjem po drevju in soncem, ter enkraten pogled na naše Julijske Alpe z Triglavom. Vipavska dolina pa nas je pričakala v soncu.

Start kolesarjenja je bil v sončnem Komnu in že kar znosnimi temperaturami C. Pot nas je najprej vodila do Volčji-ga Grad-a in naprej skozi Pliskovico, kjer se je segrelo, tako, da smo nekateri na odprtem že kolesarili v kratkih rokavih do (Kraške prestolnice) Tomaja z malo daljšim postankom. Po postanku pa smo se odpravili nazaj proti Komnu. Tako so nas poti vodile najprej skozi vas Avber, od koder je lep razgled na zahodni del Krasa, to je proti Komnu, Trstelju Kostanjevici na Krasu in v daljavi se vidi tudi še nedokončan spomenik na Cerju. Iz Avberja smo se podali naprej po obronkih doline Raše in preko Pleše do Hruševice. Sledilo je kolesarjenje po asfaltni  cest do Kobjeglave in nazaj v gmajno po kolovozih do Tomačevice. Tu smo ponovno prečkali glavo cesto in ponovno zavili na kolesarske poti do naših jeklenih konjičkov v Komnu.

Tokratnega izleta se je udeležila skupina šestih več ali manj stalnih udeležencev, ki Vam pošiljajo pozdrave: Polde, Brane, Boris, Drago, Patricija in Dimitrij.

Lep kolesarski pozdrav Čibej.

Prenesi GPS sled >>> Komen-Tomaj