Za Slogo zlato in srebro na državnem prvenstvu, komplet odličij v pokalu ciklokrosa, v pokalu zimske lige pa trikrat srebrni

Z zadnjo dirko CX Pantal v Orehovljah, se je končala ciklokros sezona 2017-2018. Tokrat je za pokal štelo šest dirk v zaporednih vikendih, z začetkom v Cerknici, sledile so dirke v Črnih njivah pri Ilirski Bistrici, Škofji Loki, Vipavi, nato dirka United cycling-a za državno prvenstvo v Šenčurju, zaključek pa kot že lani v Orehovljah. Skladno z napetostjo, je tudi vreme stopnjevalo svoj doprinos k težavnostim tekmovanj, saj je stabilno, dokaj lepo vreme in s tem lepih proge, v nadaljevanju poskrbelo za spremembo. S snegom na državnem in dežjem pred zaključno prireditvijo na primorskem je dodobra otežilo tekmovalne razmere, vendar prav to je pravzaprav ciklokors! Sneg in blato.
Najzvestejša Slogina udeleženca na letošnjih dirkah sta bila Marcel in Aleš Skok, proti koncu se jima je pridružila še Ivana Rosa Novak. Na žalost je številnost nastopajočih v najmlajših kategorijah skromno, kar je do neke mere glede na vložek v za to namenjena kolesa sicer razumljivo, a se z malo iznajdljivosti predvsem pa dobre volje, lahko tudi stroške precej zminimalizira. Je pa ciklokors zagotovo, če odmislimo njegov tekmovalni del, z njegovo drugačnostjo vsekakor lepa oblika priprav na novo sezono.
Rezultatsko sta najboljše rezultate osvojila Ivana Rosa Novak in Marcel Skok v kategorijah do 15 let. Ivana je brez konkurence osvojila prvo mesto na državnem prvenstvu in pokalu, Marcel pa je bil obakrat drugi, pokalno tretje mesto, pa je v kategoriji mladincev pod 19 let zelo lep rezultat Aleša Skoka. Na eni izmed dirk, se jim je pridružila tudi Nuša Moroz, ki je sicer vozila gorsko kolo, tako da je njeno tam osvojeno drugo mesto štelo le za pokal zimske lige, kjer pa je osvojila skupno peto mesto, medtem ko so Ivana, Marcel in Aleš v tem pokalu osvojili druga mesta.

Rezultati, galerija in točkovanja na prijavim.se