V soboto 20.4.2024 se je na Ptuju z Poli pokalom 2024 naposled otvorila tudi sezona pokalnih dirk v cestnem kolesarstvu za kategorije dečkov in deklic C, B in A. Poleg slednjih so nastopali tudi mlajši mladinci ter mlajše in starejše mladinke.

Kolesarji @kd_sloga_1902_idrija so se z krožno progo uspešno spopadli in dosegli nadvse spodbudne rezultate.

Med deklicami C je nastopala Manca Prezelj, ki se je uvrstila na peto mesto. Med dečki C smo imeli tri predstavnike med katerimi je zgolj devet letni Luka Burnik v cilj prikolesaril v glavnini in si priboril 18. mesto. Tri mesta višje na 15. mesto se je uvrstil Izak Gnezda. Najvišje je tekmovanje zaključil Jakob Prezelj, ki je ciljni šprint končal tik pod odrom za zmagovalce na 4. mestu.

Prav tako je z glavnino uspela v cilj prikolesariti tudi današnja debitantka med deklicami B, Ajda Gnezda, ki je dosegla 6. mesto.

Med dečki B je tekmoval Tjaš Pelhan, ki je v šprintu glavnine ciljno črto prečkal kot peto uvrščeni.

V najštevilčnejši kategoriji mlajših mladincev so končni izzid ponovno krojili padci, ki tokrat Sloginim fantom žal niso prizanesli. V skupinskem padcu jo je najslabše odnesel Jakob Petrič, ki je po hudem padcu žal moral odstopiti. Saš Božič je tekmovanje nadaljeval, vendar je moral kasneje tudi on tekmovanje predčasno zaključiti.

Dirko sta končala zgolj Luka Močnik (50.) in Nik Hvala, ki je v šprintu zasledovalne skupine dosegel 6. mesto.

Jakobu želimo čimprejšnje okrevanje , ostalim pa lahko z ponosom čestitamo

Z navdušenjem pričakujemo jubilejno deseto izvedbo domače tri dnevne Dirke za VN Idrije 2024.

Ob tej priložnosti vas vabimo, da se našega kolesarskega praznika, ki bo potekal 10.5-12.5., udeležite v čim večjem številu ter z glasnim navijanjem pomagate v Idriji znova pričarati še en nepozaben kolesarski konec tedna.

V Slogi je moč!