Selektor Urban Ferenčak je na reprezentančne priprave v Korte nad Izolo z namenom predstavitve letnega plana in akcij, ter predstavitve kriterijev za izbor v reprezentanco, povabil tudi naša člana Nušo Moroz in Naceta Gnezda.

1.dan – sobota 18.3. (poročilo Nace)
Najprej smo se zbrali na dvorišču Stare šole v Kortah in kolesa pospravili v kolesarnico. Nato nam je vodja razdelil ključe od sob, da smo se lahko namestili. Sobe so bile dokaj velike in zelo prijetne. Sledilo je zelo dobro kosilo, po kosilu pa smo se počasi začeli pripravljati za trening. Razdelili smo se v dve skupini, ter najprej opravili počasen ogled proge. Na začetku je bil dolg in tehnično zelo zahteven spust, za katerega moraš imeti kar nekaj poguma.Tako zahtevne spuste sicer na tekmah redko srečam, vendar pa so za piljenje tehnike taki spusti najboljši. V spust smo se mlajši kolesarji razvrstili tako, da je bil vsak enkrat za Tanjo Žakelj, katera nam je kazala različne hitre linije. Po spustu je sledil daljši strmejši asfaltni klanec, po katerem si se vrnil nazaj v Korte. Na klancu smo naredili nekaj za moč, saj smo delali intervale. Trening je trajal 2 uri in 30 minut, naredili pa smo 18 kilometrov. Po treningu smo imeli sestanek, na katerem so nam predstavili kriterije za uvrstitev v državno reprezentanco. Potem je pa sledila še večerja in druženje s prijatelji.

2.dan – nedelja 19.3. (poročilo Nuša)
Po še kar napornem treningu v soboto smo se v nedeljo zbudili ob pol osmih in odšli na jutranji sprehod. Med sprehodom smo naredili raztezne vaje potem pa smo odšli nazaj do kraja kjer smo bili nastanjeni, tam pa nas je že čakal zajtrk. Pri zajtrku smo se morali dobro najesti saj nas je čakal še drugi dan priprav. Po zajtrku smo imeli še nekaj prostega časa za druženje. Potem nas je ob enajstih čakal trening. Na treningu smo se razdelili v nekaj skupin. Najstarejši so odšli na daljši trening, kjer so prekolesarili kar nekaj kilometrov, ostali pa smo ostali na isti progi, ki smo jo poznali že od sobote. V skupini kjer sem bila jaz, Nace in še nekaj ostalih nam je naš trener pokazal kako naj skočimo čez skakalnico in povedal nam je tudi kako naj se peljemo pa zadnji gumi. Ker so nekateri fantje to že znali smo se morale punce še naučiti. Trening je trajal dve uri in v tem času smo imeli kar nekaj spusta, en daljši in en krajši zahtevnejši klanec. Po dve urah treninga smo odšli na kosilo potem pa pospraviti sobe. Ker smo morali počakati najstarejše, ki so prišli kasneje se nam s pospravljanjem ni mudilo in smo imeli še kar nekaj časa za druženje. Ko so še starejši prišli iz treninga smo lahko odšli. Te reprezentančne priprave smo mi bile zelo všeč saj smo se v teh dveh dneh med seboj bolj spoznali in naučili nekaj novega.