Sobotno dopoldne je v  Mejci  potekala promocija kolesarskega športa. V organizaciji Osnovne šole Idrija ter kolesarskega društva Sloga 1902 so trenerji  v sklopu projekta Zdrav življenjski slog idrijskim osnovnošolcem predstavili kolesarstvo kot športno panogo.

Otroci so bili seznanjeni z osnovnimi delitvami kolesarskih panog ter njihovimi podzvrstmi. Poučeni so bili, kakšno je kolo s katerim se je dovoljeno  vključiti  v cestni  promet. Videli so kako se razlikujejo  dirkalna kolesa za cestna tekmovanja ter tekmovanja v olimpijskem krosu, kaj je njihova najnujnejša rezervna oprema, ter seveda najvažneje, da se brez primerne zaščitne čelade s kolesom ni dovoljeno voziti.

Po uvodnem teoretičnem delu, je sledil še praktičen preizkus kolesarskih spretnosti s poligonsko vožnjo, kot denimo slalomska vožnja med stožci, premagovanje kratkih strmih vzponov, ter seveda prav takih spustov.

Kljub dejstvu, da je marsikakšnega potencialnega kolesarja »odpeljal« rally, ki je sočasno potekal po okoliških cestah, se je zbralo lepo število otrok. Zaradi lepega vremena smo se imeli še lepše, ter sklenili, da se spomladi še enkrat dobimo.