Tekmovalna sezona se nezadržno približuje in tako kot vsako leto smo se prejšni četrtek iz zasnežene Idrije s starejšimi dečki in mladinci odpravili v tople kraje – na priprave na slovensko obalo.

Prebujali smo se s tekom in jutranjo telovadbo, dopoldne pridno nabirali kilometre in višince, popoldne pilili tehniko in delali intervale ali pa čofotali v bazenu, zvečer pa se družili in zabavali.

Prišli smo do spoznanja, da je potrebno baterije pred uporabo povsem napolniti oz. da brez hrane hitro zmanjka energije ter tudi to, da se z vožnjo v zavetrju lahko precej te energije prihrani. Skratka naučili smo se veliko novega, opravili obilo kvalitetnih treningov ter se ob vsem tem neizmerno zabavali.

Spodaj pa je še nekaj zapisov, kako so priprave videli nekateri udeleženci:

1. dan – Aleš:
Na sredi poti smo se ustavili in šli na pot s kolesom. Do Debelega rtiča smo prevozili 50 km. Tam smo se razdelili po sobah in odšli na kosilo. Okoli pete ure smo šli na dolg sprehod. Po sprehodu pa smo šli na večejo. Zvečer smo imeli sestanek, potem pa smo šli spat.

2.dan – David:
Po prespani noči smo se odpravili na jutranjo telovadbo. Tek in gimnastične vaje so bile le uvod v dolg dan. Trening s kolesi smo začeli pri domu in se odpravili na sečoveljske soline. Opravili smo 72 km, za kar smo potrebovali dobre tri ure. Popoldne smo delali intervale v klanec. Po večerji pa smo se zelo zabavali.

3.dan – Lenart
Zjutraj smo ustali ob 6:40, nato se preoblekli in šli teči po vinogradih in po cesti. Pritekli smo do pomola in začeli z gimnastičnimi vajami, ki jih je vodil David. Nato smo odšli v sobe in se preoblekli ter odšli na zajtrk. Ob 9:30 smo odšli na trening in kolesarili do Kopra, tam pa smo naredili dva kroga čez Marezige. Ko smo prišli nazaj do hotela smo se preoblekli, saj nas je že čakalo kosilo. Po kosilu smo imeli pavzo, ob 17:00 pa smo šli v bazen kjer smo se zabavali, plavali in se potapljali. Ko smo odhajali z bazena sta nam trenerja rekla naj se oblečemo, ker bomo šli po večerji na počasen tek. Nato pa smo se s kombijem odpeljali do bowling igrišča. To je bilo za nas presenečenje. Ta dan je bil naporen, zabaven a hkrati zanimiv.

4.dan – Rok
Zadnji dan se je začel z jutranjim tekom, za katerim je sledil še zajtrk. Po zajtrku smo pospravili sobe in se odpravili še na zadnjo vožnjo proti Hrastovlju. Po prihodu nazaj smo samo še naložili kolesa in se odpravili proti Vipavi. Tam smo se vstavili na pici in nadaljevali pot proti Idriji. Ob prihodu v Idrijo smo se poslovili in se začeli pripravljati na nov delovni teden.