Mladi kolesarji KD Sloga 1902 Idrija so v hrvaški Istri opravili intenzivne priprave na novo tekmovalno sezono. V štirih dneh so dodobra spoznali vse plati kolesarstva ter se nazaj domov vrnili s polno mero lepih vtisov in »bidonov«.

KD Sloga 1902 že tradicionalno opravlja pripravljalne treninge pred novo sezono v hrvaški Istri, ki je v tem času polna kolesarjev vseh vrst. Letos smo poslušali želje najmlajših in se iz notranjosti Istre oziroma doline reke Mirne preselili na obalo Poreča. Priprave smo začeli s četrtkovim dopoldanskim treningom in v prihodnjih treh dneh opravili še pet treningov, nabralo pa se je med 270 in 350 kilometrov, odvisno od starostne kategorije.

Istra nam je tudi tokrat ponudila celo paleto kolesarskih izkušenj kot so vožnja v različnih vremenskih pogojih, učenje kolesarske spretnosti in taktike, ogled etape dirke Istarsko prolječe, učenje pranja in vzdrževanja kolesa, …

Priprave so odličen pokazatelj dela v zimskih mesecih, ki so ga kolesarji Sloge 1902 opravili v telovadnici, z zunanjimi aktivnostmi ter s tekom na smučeh. Po videnem smo s pristopom in trenutno formo zadovoljni in komaj čakamo prve letošnje dirke. Sezona se letos začne 26. marca z gorsko-kolesarsko tekmo XC Vrtojba.