27.9. smo se letos prvič udeležili tekme v Italiji. Kraj Vo je gostil dirko za deklice B in A ter mlajše mladinke, ki je štela za regionalno prvenstvo regije VENETO. Kljub slabši vremenski napovedi je bilo večino časa zelo jasno nebo. Da je tekmovalke še dodatno grelo med dirko, je poskrbela razgibana trasa kroga, na katerem naj bi se nabralo malo preko 100m višinske razlike. Krog, dolg 7,9 km, so deklice premagale 4x, mlajše mladinke pa 7x.
Za Ivano je bila to prva dirka v Italiji. Učila se je vožnje v večjem »pelotonu«, saj je tekmovalo skoraj 100 punc v vsaki kategoriji. Na koncu jo je žal prehitelo zadnje vozilo.
Nuša je v svoji kategoriji uspešno vozila v prvi skupini, ki se je na trenutke zelo zmanjšala.
Na koncu je v ciljnem šprintu zasedla odlično 14. mesto. Kot je povedala po cilju, je bila malo pred šprintom postavljena za končno zmagovalko, ampak jo je s pozicije zrinila tekmovalka, ki se je pripeljala po desni izven cestišča. Zaradi šprinta, ki je potekal navzdol in omejenimi prenosi, pa več kot toliko ni uspela iztržiti.
Povprečna hitrost punc je bila 33,4, mladink pa 37,2 km/h.
Naj omenim, da se je organizator izjemno potrudil glede situacije s COVID-19. Z merjenjem temperature, boksi, »mehurčkom«, maskami, razkužili, zapestnicami. Dober zgled za prireditve pri nas.