Zadnjo tekmo za naše kolesarke na cesti je gostilo mesto Arcade v Italiji. Že tako zanimivo dirko z začetnimi ravninskimi krogi in zaključnimi krogi s klancem je začinilo še vreme. Veter, dež in 10°C so bili dejavniki katerih tudi organizatorji niso mogli spregledati. Zato so pred prvim štartom malenkost spremenili potek dirke. Mlajša dekleta so tako imele samo 4 ravninske kroge, mlajše mladinke pa 6 ravninskih in samo 2 zaključna.
Ivana je na svoji drugi dirki v Italiji, kjer je na startu bistveno več tekmovalk kot pri nas, več kot 100, s svojo vožnjo napredovala. V dirki je ostala do konca drugega kroga, kjer je zadnje vozilo izločilo skupino 10 deklet, med katerimi je bila tudi sama.
Tudi Nuši se je letošnja sezona s pomankanjem tekem v Italiji poznala. Kot je sama priznala po koncu dirke je prvi klanec začela malenkost preveč odzadaj v skupini in je zato porabila veliko preveč energije s prehitevanji do vodilnih. Tako je zamudila tudi pobeg glavne kandidatke za zmago, ki je vodilni skupini pobegnila ravno v začetnem klancu. Ne glede na to se je Nuša prebila do prve skupine 9 tekmovalk, ki so začele zadnji zaključni krog. Skupina je složno lovila vodilno tekmovalko, ki je v zadnjem spustu naredila napako in padla. Zadnjih 10km do cilja je sledila ravnina. Vodilna skupina z Nušo je tako z željo, da pridejo prve do cilja v tem delu kolesarila s povprečno hitrostjo blizu 45 km/h. Zmagovalko je odločil ciljni šprint, kjer je Nuša po foto-finišu dosegla odlično 4 mesto!

link