Predzadnjo letošnjo tekmo slovenskega pokala mladih v olimpijskem krosu so gostili sosedje iz MTB Orbea Geax iz Črnega Vrha. Za naše tekmovalce je tako zaradi bližine skoraj domača tekma, tako da je bil med gledalci tudi kakšen stric več kot sicer. Organizator je s posameznimi starti kategorij tako prilagodil zahtevnost proge za vsako kategorijo posebej, kar na žalost ni pogosta praksa.

V najmlajši kategoriji je Vit Felc  zmagal, za Staša Čuk pa je bila dirka debi v slovenskem pokalu olimpijskega krosa. V kategoriji U9 so vse tri prva mesta pripadla tekmovalcem Sloge 1902, ki so se porazdelila med ponovno najhitrejšega Maja Felc, Naceta Gnezda ter Davida Svita Novak, ki je bil tretji. Dobro sta jima sledila tudi Jure Čibej in Špela Čuk, ki si je med deklicami prav tako prikolesarila medaljo. V kategoriji višje sta med deklicami ponovili uspeh s prejšnjih tekem Polona Murovec s prvim, ter Barbara Čibej z drugim mestom. Pri njunih vrstnikih pa je Matej Lahajnar po srditem boju zmago prepustil sotekmovalcu šele v zaključku dirke, medtem ko se je Gašper Gantar uvrstil v zlato sredino nastopajočih, Peter Svetličič pa je tokrat na žalost odstopil. Številno udeležbo smo imeli tudi v kategoriji U15, kjer je Miha Tratnik Bajc z drugim mestom ponovno upravičil zastopanje naših barv na evropskem prvenstvu v Avstriji, o katerem nam je že izčrpno poročal. Po svojih najboljših močeh so se borili tudi Aljaž Tratnik, Simon Čibej in Nejc Mrak, ki tudi vztrajno nabirajo pokalne točke.

Pred zadnjo tekmo slovenskega pokala, ki bo letos v Mengšu, je tako Sloga 1902 kot ekipa uvrščena na visoko tretje mesto med vsemi slovenskimi klubi, prav tako pa se posamezniki borijo za visoka mesta po posameznih kategorijah.

REZULTATI