Naši tekmovalci tudi letos tekmujejo v Pokalu Slovenije v ciklokrosu. Tekmovanja v CX- pokalu so letos po novem razdeljena na kar tri različna točkovanja. Prvo je pokal Slovenije v  ciklokrosu kjer je dovoljeno tekmovati samo s CX kolesom. Drugo je Zimska liga kjer so po pravilniku KZS zajeti oz točkovani vsi tekmovalci, tudi z drugimi tipi koles. Zadnje točkovanje pa velja samo za kategorijo mlajših in starejših mladincev in nosi naslov po italjanskemu sponzorju – Selle SMP Junior.
Zaradi lažjega pregleda bomo zapisovali samo uvrstitve v Zimski ligi. Vse ostale rezultate pa si boste lahko ogledali v povezavah.

Letošnjo sezono v CX pokalu Slovenije je otvorila dirka CX Črne Njive.

Za KD Sloga 1902 Idrija sta dirkala dva tekmovalca. V kategoriji Dečki je Marcel Skok dosegel 2. mesto, Aleš Skok pa je v kategoriji mlajših mladincev dosegel 5. čas.
rezultati

Sledila je tekma CX Loka, 18.11. v Škofji Loki.

Enako kot na prvi dirki sta tudi tokrat KD Sloga 1902 Idrija zastopala Marcel in Aleš. Marcel je dosegel 9. čas, Aleš pa 5.
rezultati

24.11. je ciklokros dirka potekala v Vipavi.

V kategoriji Dečkov je Marcel Skok dosegel 3. mesto. Nuša Moroz  je bila med Deklicami 2. Aleš Skok pa med mlajšimi mladinci 7.
rezultati

Vrhunec letošnje sezone v ciklokrosu je potekal pretekli vikend v Podskrajniku, ki je gostil državno prvenstvo.

Za naslov državnih prvakov je za KD Sloga 1902 Idrija tekmoval Aleš Skok, ki je v kategoriji mlajših mladincev dosegel 8. mesto. Tilen Šen je v kategoriji MM v Zimski ligi dosegel 10. mesto. V kategoriji Dečki je Marcel Skok dosegel 2. mesto, Nuša Moroz pa je bila med Deklicami 1. Za spletni portal prijavim.se je povedala:
»Zelo sem vesela, ker sem premagala Hano, ki je zelo močna in dobra. Proga mi je bila všeč, na nekaterih delih je bila tehnično zahtevna. Imela pa je malo klančka, ni bila sama ravnina, tekmovala pa sem na gorskem kolesu.«
rezultati