Gabrje pod Gorjanci je bilo prizorišče šeste dirke za slovenski pokal za dečke. Dirka, kateri ime je posodil nekdaj odlični kolesar Sandi Papež, velja za eno najtežjih v sezoni. Poleg razgibane trase pa je dirko dodatno otežilo še vroče – soparno vreme. Udeležba je bila tokrat nekoliko okrnjena, saj se je kar nekaj tekmovalcev odločilo za dirko v Avstriji, ki je štela za pokal Alpe Adria. Barve kolesarskega društva Sloga 1902 sta danes branila Žiga Čuk v kategoriji dečki A in Luka Laharnar med dečki B.

Kot vedno so bili tudi tokrat najprej na vrsti najmlajši – dečki C, kjer je slavil Peter Šranc (KK Perftech Bled) pred Lukom Sagadin (KK Pertutnina Ptuj ) in Viktorjem Potočki (BK Stubaki).

Takoj za njimi pa so se na zahtevno traso pognali dečki B. Tudi tokrat je Luka dobro začel, kasneje pa nekoliko popustil. Kljub temu je z desetim mestom prišel do svojih prvih točk. V štirih krogih so tekmovalci prevozili 19,6km s povprečno hitrostjo 29,1km/h. Zmagala je Katja Jeretina – deklica A (KD Radenska Rog), drugi je bil njen klubski kolega Matej Merčun, tretji pa Luka Kramberger (KK Perutnina Ptuj).

Sledila je še dirka dečkov A. Tudi Žiga je dobro začel, a ga je že v drugem krogu zaustavil defekt zaradi katerega je bil prisiljen odstopiti. Dečki A so 24,5km prevozili s povprečno hitrostjo 28,75km/h. Stopničke pa so zasedli tekmovalci domačega kluba KK Adria Mobil: Matej Mesojedec, Gorazd Per in Vito Petrič.