Danes je na Ptuju potekala predzadnja dirka sezone za dečke in mlajše mladince. Tokrat so nas zastopali Anže Skok med dečki C, Luka Laharnar pri dečkih A ter Simon Čibej in Žiga Čuk med mlajšimi mladinci. Trasa dirke je že takoj po štartu zavila v ne tako nedolžen klanec skozi Mestni vrh, ki se je po štirih kilometrih prevesil v strm spust po ozki cesti nazaj proti Ptuju. Dečki C so vozili en krog, dečki B in A tri, mlajši mladinci pa osem krogov po 8,2 km in 123 m višinske razlike.

Prvega smo s štarta pospremili Anžeta. Če ne štejemo kronometra v Idrijsko Belo je bil to zanj šele drugi štart na cestnih dirkah. Na vrh klanca je prišel v ospredju skupine, se dobro držal navzdol in začel šprint z odlične tretje pozicije. Prva dva žal nista bila več dosegljiva, je pa zato na veliko veselje nas navijačev dvignil roke ob doseženem tretjem mestu.  Bravo Anže! To je bilo veselja kasneje na podelitvi, kjer pa ni prejel le pokala in denarne nagrade temveč tudi čisto pravo Poli salamo.

Takoj nato so se v boj pognali skupaj dečki B in A – preko šestdeset jih je bilo na štartu. Že nekaj sto metrov po štartu, ko je množica zavila v klanec, je cesta postala preozka za vse in padec je skupino razdelil na polovico. Luka sicer ni padel, je pa ostal v gneči zadaj in prvi so se odpeljali. Izoblikovala se je manjša skupinica, ki je nekje na sredini zadnjega kroga le ujela ubežnike. Takrat pa ponoven napad in deseterica se je odpeljala. V šprintu glavnine se je Luka prebil v ospredje in dirko končal kot trinajsti.

Sledila je še dirka mlajših mladincev, kjer smo navijali za Žigo in Simona. Prvo tretjino sta dobro vozila, nato pa je Simon v klancu spustil skupino in nadaljeval s samostojno vožnjo, dokler ga ni izločila metla. Kasneje smo izvedeli, da je imel težave s krči. Žigo pa je nekdo od sotekmovalcev v enem od ovinkov nehote izrinil iz ceste. Kljub temu, da se je takoj vrnil nazaj na bojišče, do prve skupine ni več mogel. Družno s še nekaj sotrpini je nato nadaljeval do cilja kjer je dobil šprint skupine in ciljno črto prečkal kot dvajseti.

Do zaključka sezone še DP na velodromu za mlajše mladince ter dirka VN Mengeš za dečke.

Fotogalerija

Rezultati