Nadaljevanje pomladnih cestni dirk je gostil Dragatuš. Število nastopajočih članov se je z dirke v Tišine več kot podvojilo.

Tokrat sta Hana Gnezda in Ivana Rosa Novak nastopili skupaj z vrstnicami in dečki kategorije D, saj je organizator priredil tudi ločena tekmovanja za najmlajše kategorije.

Hana je tudi tokrat osvojila drugo mesto, Ivana pa je v šprintu trojice za tretje mesto osvojila končno četrto mesto. Sledili so jima Marcel Skok v kategoriji dečkov A, ter mladinki Nuša Moroz in Špela Čuk. Oster tempo je nekatera dekleta, med njimi tudi Špelo kmalu izločil iz nadaljnje borbe za zmago, medtem ko sta se Marcel in Nuša vse do konca borila za zmago oz. stopničke. Marcel je v sprintu za drugo mesto osvojil končno peto, Nuša pa je zaostala le za eno od sotekmovalk, ter končala na drugem mestu. Podobno kot s Špelo, se je v kategoriji mlajših mladincev dogodilo tudi Alešu Skok. Tempo dirkanja čez tamkajšnja klanca je bil zanj prehud, uspešnejše je šlo Janu Kenda, ki se je vse do cilja držal vodilne skupine, v ciljnem sprintu pa je osvojil deveto mesto.

Rezultati: https://prijavim.se/results/match/3178/pokal_dragatusa_2019