Na drugi avgustovski dan, je Kranj gostil večji del slovenske kolesarske smetane v vseh starostnih kategorijah, s številnimi gosti iz tujine, predvsem v mladinskih in članskih kategorijah.

Že navsezgodaj so se v boje podali dečki in deklice, vseh treh starostnih kategorij. Dež preko noči, številni prehodi za pešce, granitne kocke ter pomankanje izkušenj, je botrovala k številnim padcem, katerim z izjemo Nuše, niso prizanesli niti naši preostali četverici. Že v prvem krogu od skupno dveh, se je na tleh znašel Jan, ki pa mu je do konca prvega kroga že uspelo priključiti nazaj k vodeči skupini. Še številčnejši so bili padci v drugem krogu. Najprej se je to zgodilo Davidu in Špeli. Slednja je s tekmovanjem zaključila, medtem ko je David z dirko nadaljeval, ampak precej zaostal za glavno skupino. Za dobre uvrstitve, pa so se še vedno borili preostali trije, Marcel, Jan in Nuša. Prva dva, sta tako Jelenov klanec premagovala povsem v osprednju, žal pa se je Jan še drugič na dirki zapletel v padec s še enim od sotekmecev, tako da je odlična uvrstitev dobesedno splavala po vodi. Več sreče v sprintu sta imela Marcel, ki je padel »šele« po že osvojenem odličnem četrtem mestu tik za ciljno črto, ter Nuša, kateri pa je pri deklicah ponovno uspelo prikolesariti do tretjega mesta.

Za Slogo podobno nesrečna dirka, je bila tudi dirka mlajših mladincev. Anže je dobro nadzoroval celoten potek dirke, si v zadnjem krogu s še dvema sotekmovalcama že privozil odločilno prednost pred zasledovalci, sto metrov pred ciljem, pa še enkrat pospešil in se otresel tudi njiju. Žal je bila tudi zanj usodna zadnja »zebra« dobrih dvajset metrov pred ciljem, saj je ob zdrsu kolesa padel, prednost pred zasledovalcama pa je bila premajhna, da bi iztržil še kaj več od tretjega mesta.

Na dirki starejših mladincev (sicer tretja etapa etapne dirke Mateja Mohoriča), nas je tokrat zastopala četverica, Martin, Žiga, Simon in Patrik. Dirka je bila v celoti nadzorovana s strani ekip nosilcev majic, tako da so bili vsi poizkusi pobegov z izjemo tistih na letečih ciljih takoj preprečenih. Tako so tudi v zaključek dirke Martin, Žiga in Simon prikolesarili z glavnino, medtem ko je Patrika kolesarska metla izločila že pred ciljem.

Rezultati

Slike na prijavim.se