Kategorija:

Nedaleč čez mejo leži mestece Pieris, ki je na deževno nedeljo gostilo kar dve dirki, pravzaprav bi jih bilo še več, vendar so tiste za najmlajše (do 12. leta) zaradi dežja odpovedali.

Dopoldan je v skupni dirki štartalo sto dečkov A in B. Med njimi sta bila tudi Nejc Mrak in Luka Laharnar. Nejc je na svoji prvi dirki korajžno vozil in kljub padcu v zadnjem krogu še pred metlo prečkal ciljno črto ter tako zabeležil 63 mesto. Dobro je vozil tudi Luka, ki pa si v zaključku dirke ni uspel izboriti prave pozicije za šprint. Končal je v času zmagovalca na 28 mestu. Ravninsko traso dolžine 28,8 km so prevozili s povprečno hitrostjo 32,6km/h. 

Rezultati: rezultati_D

Popoldne pa sta na dirki mlajših mladincev štartala Žiga Čuk in Simon Čibej. Tudi tukaj je bila udeležba številčna, kar 110 jih je bilo na štartu. Trasa v dolžini 61km je bila za razliko od dopoldanske dokaj razgibana. Na vzponih, v skupni dolžini jih je bilo za slabe 3km na krog, so najmočnejši močno raztegnili kolono. Dolg spust po mokrem cestišču je terjal svoj davek in vrstili so se številni padci. Svoje pa je naredil še oster tempo (povprečna hitrost je bila 38,53 km/h). Posledično je imela metla ogromno dela, tako da je cilj videla le še tretjina tekmovalcev. Žiga je lepo vozil in kljub padcu prišel do cilja. Simon pa je po tehničnih težavah in treh padcih postal žrtev metle.

Fotogalerija

pier_02

pier_11

pier_24

pier_26