V zadnjem septembrskem vikendu je v športnem duhu potekal zaključek že tradiconalnega Otroškega kolesarskega izziva, znanega kot Pokal O.K.I. Organizator, KD Sloga 1902 Idrija, je na pet posameznih dogodkov privabil 115 otrok iz Idrije in okolice. »Kar nekaj, predvsem najmlajših na poganjalcih, je bilo novih, veseli pa dejstvo, da so se nam pridružili tudi otroci, ki so se O.K.I.-ja udeleževali že v prejšnjih izvedbah.«, je povedal Leon Prezelj, predsednik kolesarskega društva.

Prvi izmed petih O.K.I. dogodkov v letošnji sezoni se je odvil aprila v idrijski Mejci. Naslednjega, ki naj bi se zgodil v okviru dirke za VN Idrije, je nažalost odplaknil močan dež. Pokal se je tako nadaljeval s tekmovanjem v Hotedršici in se junija pred šolskimi počitnicami vrnil v Mejco, kjer so potekale še zadnje tri izvedbe.

Rajko Bajt, dolgoletni vodja projekta O.K.I., je ob tem povedal: »Poslanstvo O.K.I.-ja ostaja enako. Najmlajšim nuditi možnost spoznavati se s prvinami kolesarske vožnje, s poudarkom na varni vožnji, skrbi za okolje ter medvrstniškim druženjem. Trase tekmovanja so prilagojene starostnim kategorijam, tako da se vsi tekmovalci lahko pomerijo na primeren način. Najmlajši tekmujejo na krajši razdalji, medtem ko se starejši odpravijo na bolj zahtevno progo, ki vključuje tudi tehnično zahtevnejše odseke. To omogoča prav vsem otrokom, da se preizkusijo v kolesarjenju in izboljšajo svoje spretnosti.«

Med tekmovanjem je bilo čutiti izjemno vzdušje. Otroci so navijali drug za drugega, starši in navijači pa so spodbujali vse udeležence Na Pokalu O.K.I. je zmagovalec pravzaprav vsak kolesar, saj je glavni cilj tega dogodka spodbujanje zdravega načina življenja ter ljubezni do kolesarjenja.

Po zaključku tekmovanja so organizatorji pripravili svečano podelitev nagrad, kjer so vsi tekmovalci prejeli spominske medalje in praktične nagrade. Pokal O.K.I. je letos ponovno dokazal, kako pomembno je spodbujati mlade kolesarje in jih navduševati za šport. Organizatorji so bili zagotovo uspešni pri ustvarjanju pozitivne izkušnje za vse udeležence. Tovrstni dogodki predstavljajo tudi priložnost za druženje in ustvarjanje prijateljstev med otroki ter spodbujanje družin k aktivnemu preživljanju časa v naravi.

Čestitke ter zahvala vsem udeležencem, tako tekmovalcem, kot staršem in vsem ostalim, ki so mlade kolesarje na dogodkih spodbujali ali kakorkoli drugače pripomogli k še eni uspeli sezoni.