V nedeljo je v dolenjskih Gabrjah potekalo cestno DP za kategorije dečkov in deklic, mladink, vojakov in policistov, ter kategorij amaterjev in veteranov.

S prvim startom kategorij dečkov in deklic C, se je v boj podala tudi šesterica udeležencev iz našega društva. Na izredno zahtevni trasi z višinsko razliko slabih sto metrov na krog, ravninskih delov pa praktično ni, se je skupina nastopajočih že v prvem od skupno treh krogov močno razpotegnila, na naše veselje, pa je bila v ospredju še vedno četverica naših. Hiter tempo in s tem večanjem razlike med tekmovalci so se nadaljevali tudi v drugem in tretjem krogu, tako da so bili najpočasnejši ujeti tudi za krog. Kljub temu so naši držali pozicije in se zaostanki z začetka niso bistveno povečevali vse do ciljnega vzpona, katerega so sicer že dvakrat premagali v prejšnjih dveh krogih. Zadnji vzpon pa je tako odločal o naslovu državnega prvaka, ki je letos mogoče nekoliko nepričakovano a zasluženo odšlo v Prekmurje, kot tudi za ostala posamezna mesta. Na koncu je bil najbližje najboljšim Jan Kenda na odličnem petem mestu, Marcel Skok je osvojil sedmo, Nace Gnezda dvanajsto, David Svit Novak štirinajsto, ter Aleš Skok triindvajseto mesto.

Vzporedno z dečki, so se za naslovi borile tudi deklice. Tokrat smo imeli na startu le Nušo Moroz, ki pa se je s srčno vožnjo dobro kosala tako s tekmicami, kot tudi s fanti.

Med zadnjimi sta se na start podala še Alen Štucin in Dejan Poljanec. Prvi je v kategoriji amaterjev osvojil deveto mesto, medtem ko slednji tekme ni končal.

Vsem čestitke za nastope in uvrstitve!

REZULTATI