Nedelja med prazniki je bila obarvana tudi z novoletnim ciklokrosom v Kranju na Pisti. Iz meglene Idrije smo se podali čez sončno Ledinsko planoto in nato ponovno v megleno pokrajino proti Kranju. 
Tekma je potekala ustaljeno in skoraj identično tekmi iz pred nekaj tednov. Prvi na štartni listi so bili mladinci. Miha Tratnik Bajc nekako ni imel pravega dneva in je končal na 4. mestu, Simon Čibej pa je s primanjkljajem  zdravja končal 10. mest višje. Miha Poljanec (KK Sava Kranj) je dirko končal predčasno na spolzki travi. Sledile so starejše kategorije, Jure se je tokrat oglasil le na obisk s poškodovano rako; pri elitu so Jan Tratnik (Tirol Cycling Team), Dejan Bajt (RSC Amplatz) in Žiga Grošelj (KK Sava Kranj) dosegli 3., 6. in 16. mesto. Za zaključek so sledile mlajše kategorije. Anže Skok očitno nima sreče na pisti, ovinek pred ciljnim šprintom je izgubil oprijem in spet končal na trdem asfaltu, dirko je kljub temu zaključil na 3. mestu. 
Leto 2013 se je odvrtelo, zato… vam želimo veliko prevoženih kilometrov in zdravja ter malo predrtih zračnic in poškodb. Kaj pa si kolesarji še lahko želimo smiley Jure in Anže pa naj čim prej okrevata. 

Miha Tratnik Bajc fotke