V zgodnjih jutranjih urah smo se odpravili proti Ptuju na državno prvenstvo za dečke in deklice ter pokalno dirko za mladince in mlajše mladince. Pri dečkih nas je zastopal Anže Skok, med mlajšimi mladinci pa Žiga Čuk, Luka Laharnar, Martin Lavrič in Simon Čibej.

Z zahtevno traso se je najprej soočil Anže. Razgiban krog v dolžini 8,2km so morali prevoziti dvakrat. Nekajkrat je poizkušal s pobegom, a tekmeci so bili pozorni na vsako njegovo potezo, tako da mu ni preostalo drugega kot, da je v zaključku drugega kroga, že zelo zgodaj začel s šprintom. Konkurenti so mu sicer sledili, a je bil premočan za vse in tako ima Sloga 1902 po osmih letih ponovno majico državnega prvaka. Takrat je naslov med mlajšimi mladinci v XC-ju osvojil Erik Poljanec

Kot zadnji so se na štart podali mlajši in starejši mladinci. Poleg že omenjenih je bil naš adut tudi Miha Poljanec v dresu Save. In prav Miha je bil tisti, ki je skupaj s trojico kolesarjev takoj po štartu pričel z begom in raztrgal kolono na več skupin. V drugem krogu je Luka zaradi zdravstvenih težav zavil na stran. Žiga je nekaj časa vozil v ospredju glavne skupine, se nato preselil na njen rep, kasneje pa spet povsem spredaj. Dva kroga pred koncem pa je odločno napadel v klanec in sledili so mu lahko le trije. Sledilo je še nekaj napadov, ki pa jih je Martin uspešno pokril in nekoliko ustavil grupo. Kasneje je skočil še Simon, kateremu pa ni sledil nihče. Skupinica v kateri je bil Miha si je v tem času nabrala že ogromno prednost, malo za njimi pa je bila še ena manjša grupa z nekaj mlajšimi mladinci. Jasno je bilo, da so medalje oddane, a boj za deseterico je bil še vedno odprt. Žiga je na zadnjem vzponu žal nekoliko popustil, a vseeno v samostojni vožnji v cilj prišel kot sedmi, malo za njim pa še Simon kot osmi. Sledil je še šprint glavnine, kjer je Martin z dvanajstim mestom zaokrožil lep ekipni uspeh. Miha pa je že precej prej ciljno črto prevozil kot šesti med starejšimi mladinci.

Ob povratku domov, pa so domači priredili še pravi mali sprejem za Anžeta – tako kot se pač za naslov državnega prvaka spodobi.

Fotogalerija

Rezultati