Med prazniki je bilo na vrsti kar nekaj dirk tudi v italijanskem pokalu. Tako sta bili v kraju Sammardenchia kar dve dirki in sicer 25. aprila ter 1. maja. Na obeh dirkah je med mlajšimi mladinci za KD Sloga 1902 dirkal le Miha Poljanec.

Prva dirka (25.4.) je bila v stilu že videnih letošnjih dirk, z veliko pobegi, ki pa so bili vsi po vrsti uspešno zatrti in s ciljnim šprintom glavnine. Miha je osvojil 19. mesto.

Tudi dirka na Dela praznični dan, katere se je udeležilo relativno malo tekmovalcev (42), se je sicer začela podobno. V tretjem od štirih krogov pa je  uspel pobeg deveterici, med katerimi je bil tudi Miha, ki je tudi dobil enega od letečih ciljev. V samem zaključku dirke je Miha poizkušal  še s samostojnim pobegom, a so ga 300m pred ciljem ujeli in tako se je moral zadovoljiti z devetim mestom.

Na celotni dirki so prevladovali slovenskim kolesarji. Zmagal je Jan Košnik iz kranjske Save, sledil mu je klubski kolega Gašper Katrašnik, tretji pa je bil Šuštar Blaž (Radenska KD Življenje). Med deseterico je bilo tako kar šest naših fantov, ki so domačine pustili v manjšini …