Dan po zaključnem pikniku sezone smo se najbolj zagnani že peljali na Hrvaško v Labin. Tam je potekal že 6. labinjski Trek maraton. Spet smo lahko okusili, kako se je voziti v kratkih hlačah, saj je bilo vreme kot naročeno. S prestavljanjem ure nismo imeli težav, imeli pa smo manjše težave glede dogovorjene ure odhoda – 15 min pred ali 15 min čez.. 

Nekateri so maraton odpeljali po cesti, drugi  po brezpotjih, eni 60km, drugi polovičko. Tako smo  tekmovali v vseh disciplinah maratona. Prvi so s starta odpeljali tisti na gorskih kolesih in sicer na 60km dolgo progo. Tu so barve KD Sloga 1902 zastopali: Boštjan Felc , ki je končal na skupno 23. mestu  in 10. v svoji kategoriji ter Leon Svetličič skupno 33. in 6. v svoji kategoriji. 20 minut kasneje je bil start za vse kategorije »cestarjev«., med njimi je bil tudi Simon Čibej. Dosegel je skupno 23. mesto in 1. v svoji kategoriji. Minuto kasneje pa so se proti 30 km oddaljenem cilju odpravili še ostali z gorskimi kolesi. Nejc Mrak je doma pozabil kompas  –  zgrešil progo in kljub dodatnim kilometrom, mu tega niso šteli v dobro. Kljub temu je zaključil skupno na 49. mestu in kategorično na 8. mestu. Miha Tratnik Bajc pa je maraton odpeljal fenomenalno – dosegel je namreč 1. mesto v svoji kategoriji oz. 2. mesto v skupni razvrstitvi. V tej kategoriji je tekmovalo 118 tekmovalcev. Na cilju so nas pričakali s krofi, jabolki, osvežilno pijačo..,  hrane pa ni manjkalo tudi na podelitvah. 

Zadovoljni z vožnjo na maratonu smo se ob morju vračali domov. Z veseljem  se podobnih maratonov zagotovo še udeležimo, 7. Labinjskega pa prav gotovo. 

Rezultati

Poročilo na MTB.si