V  sklopu druge etape VN Idrije 2014 je v Ledinah potekala tudi krožna dirka za kategorije mlajših in starejših mladincev. Zelo zahtevno traso sta sredi dirke mlajših mladincev dodatno začinila še dež in padlo je celo nekaj malega sodre. Vreme pa na sam razplet dirke vplivalo in na srečo tudi padcev ni bilo.
Med mlajšimi mladinci so naš dres nosili Aljaž Tratnik, Luka Laharnar in Martin Lavrič. Že takoj po štartu se je kolona močno raztegnila, v drugem krogu pa so se že začeli prvi poizkusi pobegov. Nekaj kasneje je napadel tudi Luka, a so ga še v istem krogu ujeli. Martin se je dobro držal povsem v ospredju, metla pa je neusmiljeno izločala tekmovalce, ki so zaostali za krog in poleg ostale dvajseterice je ta usoda žal doletela tudi Aljaža. Nekje na polovici dirke je začelo deževati in tempo se je nekoliko umiril. Fantje so napadali v klanec, kot da bi trenirali intervale, potem pa se je grupa umirila, saj so na spustu vozili bolj previdno. Tako je bilo vse do nekaj krogov pred koncem in ko je dež ponehal, se je dirka začela lomiti. Takrat je stik z vodilnimi izgubil tudi Luka, Martin pa je še vedno kontroliral dirko in bil pri vsakem poizkusu zraven. V samem zaključku je prišlo do šprinta manjše skupine, kjer je bil najhitrejši Žiga Jerman (Radenska AS), za nekaj centimetrov je drugo mesto Martinu odščipnil Žiga Horvat s Tropovcev. Luka pa je končal kot devetnajsti. Povprečna hitrost na 47,4km dolgi dirki je bila 33,01km/h, premagati pa so morali nekaj manj kot 1200 višinskih metrov. 
Pri starejših mladincih, ki so imeli že skoraj povsem suho cesto, so bili na štartu tudi Miha Tratnik Bajc, Matic Grošelj in Simon Čibej. Mladinci so morali in prevoziti dvajset krogov, zato so začeli nekoliko bolj zadržano. A tempo se je stopnjeval in v šestem ali sedmem krogu se je skupina razpolovila. Matic je ostal spredaj, Simon in Miha pa v drugi skupini. Vse skupaj je šlo vedno hitreje in metla je spet imela polno dela. Nekje na polovici dirke je zaradi krčev odstopil Simon. nekje na dveh tretjinah dirke se je za samostojni pobeg odločil Tilen Dolinar (Radenska AS), ki si je hitro privozil odločilno prednost pred zasledovalci. Krog pred koncem sta skočila še njegova klubska kolega Tilen Finkšt ter Mike Kovač in tako so bili pokali razdeljeni. Boj za četrto mesto je dobil Matic, Miha pa je končal kot deseti. 
Povprečna hitrost na 63,2km dolgi dirki je bila 33,85km/h, premagati pa so morali dobrih 1500 višinskih metrov. 

Rezultati ml mladinci in mladinke

Rezultati st mladinci

Slike (foto: Mirko Mažgon & Česnik Enej, Erika Laharnar)