V nedeljo smo se odpravili na zadnjo dirko sezone, na kriterij za veliko nagrado občine Mengeš. Anže Skok, Žiga, Čuk, Luka Laharnar, Marin Lavrič in Simon Čibej so branili naše barve, a pesti smo stiskali tudi za Miha Poljanca v zelenem.

Najprej se je v boj s konkurenti spustil Anže in sicer z jasnim ciljem, paziti na najbližje zasledovalce v skupnem točkovanju. Z osvojitvijo naslova državnega prvaka v kronometru minuli vikend je namreč prevzel tudi vodstvo v točkovanju za slovenski pokal. No danes Anže ni bil tisti pravi, a je kljub temu v šprintih zbral dovolj točk za končno peto mesto na današnji dirki ter si tako zagotovil tudi skupno zmago v slovenskem pokalu – bravo Anže.

Mlajši mladinci so se v štiriindvajsetih krogih spopadli za osem kompletov točk. Naši fantje so se trudili in bili nekajkrat povsem blizu a žal na koncu ostali praznih rok.

Za mladince pa je organizator spisal drugačen scenarij. Po desetih šprintih so namreč zavili iz kroga na zelo strm klanec do Mengeške koče, ki je naredil odločilno selekcijo. Miha je ciljno črto prečkal kot enajsti.

Fotogalerija

Rezultati Mengeš