Petkov popoldanski del imenovan tudi idrski ringlšpil, so otvorili mlajši mladinci med katerimi so naše barve zastopali Martin Lavrič, Luka Laharnar, Žiga Čuk, Miha Tratnik Bajc in Simon Čibej.

Že takoj na začetku je Luka napadel in močno raztegnil kolono. Kmalu pa sta se mu pridružila še dva kolesarja Adrie in narekovala zelo oster tempo, a skupina jih je kljub vsemu ujela. Nekje v prvi tretjini je bila metla usodna za Mihata, kakšen krog kasneje pa je zaradi težav v stran odvil Luka, malo za tem pa se je v padec zapletel še Martin. V drugi polovici je dobro dirkal Simon in pobral nekaj točk v šprintih, Žiga pa je tudi držal priključek. Tadej Pogačar (Radenska KD Življenje) je uspešno skočil in celotno skupino prehitel za krog ter si tako zagotovil zmago. Drugi je bil njegov klubski kolega Žiga Jerman, tretji pa Gorazd Per (Adria Mobil). Simonove tri točke so zadostovale za deveto mesto, Žiga pa je končal kot dvanajsti. Skupaj z mlajšimi mladinci je kot edina ženska vozila tudi Tina Perše (Calcit Bike team) in tako zmagala brez konkurence.

Pri mladincih smo držali pesti za Miha Poljanec (Sava Kranj). Nekje na sredini je bila dirka zaradi grdega padca Matica Šafarič Kolar za nekaj krogov prekinjena, po vrnitvi reševalnega vozila pa je sledil ponovni štart. Per David (Adria Mobil) je z največ zbranih točk na šprintih gladko osvojil prvo mesto, za njim pa se je uvrstil Blaž Šuštar (Radenska KD Življenje), kot tretji pa je končal Gašper Katrašnik (Sava Kranj). Miha je z dvema točkama končal kot osmi.

Kot zadnji so se na štart podali še člani in mlajši člani, med njimi tudi domačini Borut Božič (Astana), Jan Tratnik (Tirol) in Žiga Grošelj (Sava Kranj). Med elito naj omenimo še legionarja Kristjana Koren (Cannondale) ter Jana Polanca (Radenska KD Življenje), ki sta tudi krojila potek dirke – prvi z uspešnim pobegom, drugi pa z neusmiljenim lovom ubežnika. Seveda tudi za ostale ni bilo počitka, Borut je dobil nekaj šprintov in na koncu prišel do tretjega mesta. Jan Tratnik je predčasno končal dirko zaradi težav, Žiga pa ni videl cilja zaradi padca v enem od ovinkov. Kristjanu Korenu (Cannondale) se je pobeg obrestoval, saj je zbral dovolj točk za skupno zmago, drugi pa je bil njegov zasledovalec Jan Polanc (Radenska KD Življenje). 

fotografije

VN Idrija 2013 kriterij_MM

VN Idrija 2013 kriterij_M

VN Idrija 2013 kriterij_Ž

VN Idrija 2013 kriterij_U23_E