V mrzlem in deževnem vremenu smo izpeljali drugo dirko pokala SloXcup in kljub slabi napovedi se je na štartu zbralo kar lepo število tekmovalcev. Skoraj dvesto jih je bilo iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije.

Kot prve so na progo podale kategorije mladink in žensk elite ter amaterji in veterani. Brez Tanje Žakelj  (Rajd Trek / Unior Tools Team) in njenih zvestih “zelenih” seveda ni šlo. Upravičila je vlogo favoritinje in suvereno zmagala. Pri mladinkah pa je bila prva Vita Movrin (Energijateam.com). Med amaterji je bil najhitrejši Alen Štucin (MBK sportR.si), pri najmlajših veteranih (1) se ni dal Mitja Černe (Deš Fleš), med nekaj starejšimi (veterani 2) je slavil Gregor Miklič (Calcit bike team), medtem ko je bil najhitrejši men najstarejšimi (veterani 3) Tine Zupan (Scott team).

V drugi dirki so se udarili moški elite skupaj s kategorijo pod 23 let, poleg njih pa še mladinci (do 19) in mlajši mladinci (do 17). Pri elite in do 23 let je bil najmočnejš Gregor Krajnc (Calcit bike team). V kategoriji do 19 let je zmagal  Blaž Govekar, do 17 let pa Matevž Govekar (oba MBK sportR.si). V tej kategoriji sta naše barve branila Anže Skok, ki je dirko končal tik pod zmagovalnim odrom ter Rok Lazar, ki je ciljno črto prevozil kot trinajsti.

Tretja dirka je potekala na srednjem krogu so se borili dečki in deklice v kategorijah U15, U13 in U11. Med dečki do 15 let je slavil Teo Pečnik (KK Ravne). Med našimi je bil Peter Svetličič deveti, dve mesti za njim pa Nace Gnezda, kot petnajsti pa je zaključil David Svit Novak. Tine in Jan Jereb ter Aleš Skok so se razdelili od sedemnajstega do devetnajstega mesta. Svoje pa sta prispevala še Matevž Mrak s triindvajsetim in Lenart Tušar s petindvajsetim mestom. Med deklicam do 15 pa je zmagala Ana Janežič (Energijateam.com). V kategoriji do 13 let kjer je bil najhitrejši  Žan Pahor (Energijateam.com), je bil Marcel Skok sedmi Jernej Kavčič pa osmi. Jan Kenda je ciljno črto prevozil kot enajsti, tik za njim je končal tudi Jošt Svetličič. Matija Močnik je zaključil kot sedemnajsti, Tilen Šen pa kot devetnajsti.
Pri deklicah U13 je bila najhitrejša Hana Kranjec Žagar (Calcit bike team), odlična druga Nuša Moroz, Špela Čuk pa je dirko zaključila kot peta.
Pri dečkih do 11 let je bil nepremagljiv Tine Terpin (MBK sportR.si), na nehvaležnem četrtem mestu pa je končal Filip Boškin.
Meta Janežič (Energijateam.com) je zmagala med deklicami do 11 let, izvrstna druga je bila Hana Gnezda, pod zmagovalnim odrom pa je končala Ivana Rosa Novak.

Dogajanje se je nato preselilo na spodnji del trase, kjer so se z ramo ob rami, kot levi borili najmlajši. Najprej tisti do sedmega leta starosti. Tukaj je bil med dečki najhitrejši Rene Rupnik (MBK sportR.si), med deklicami pa Tajda Šoštarko (Calcit bike team).
Sledili so jim nekoliko starejši (do 9), kjer je slavil Nik Auer (Calcit bike team). Močnik Tomaž je bil šesti, Tim Pagon pa enajsti. Med deklicami do 9 let pa je bila najhitrejša Eva Terpin (MBK sportR.si).

Po zaključku tazaresnih dirk pa so v ogrevalni “tekmi” za že deveto sezono pokala OKI (Otroški Kolesarski Izziv) na svoj račun prišli še lokalni matadorji in matadorke. Predšolske deklice so nam dokazale, da se znajo voziti s kolesi tudi čez ovire, njihovi nekoliko starejši vrstniki in vrstnice pa so bili za poleg tega tudi precej hitri. Vsi pa so potem dobili tudi medaljo za hrabrost.

rezultati

foto prijavim.se