V nedeljo smo se že v zgodnjih jutranjih urah s kombijem napotili proti našem cilju na Avstrijskem Štajerskem. Seveda so nekateri večino poti prespali saj je četrta ura zjutraj kar zgodnja za vstati. Na koncu smo, kljub nekaj težavam srečno prispeli v mesto Knittelfeld. Čakal nas je ogled dela proge in nato samo še ogrevanje. Trasa oz. krog dolžine 19 kilometrov je bila zelo razgibana z enim izrazitim klancem, za starejše pet, za mlajše pa trije krogi.

Najprej so štartali starejši mladinci, kjer smo tokrat imeli le dva. Žiga Čuk je zaradi tehnične okvare parkiral na strani še preden so prišli do prvega klanca. Matic Grošelj pa se je srčno boril do konca in o dirki povedal naslednje:

Dirka je bila zelo razgibana in že od začetka je šlo na nož. Že prvi krog se je začelo s prvimi pobegi, a smo jih takoj ujeli. Najpomembnejši trenutek dirke je bil v četrtem krogu na klanec, vendar mene ni bilo zraven. To je bil zame najhujši udarec, saj se je grupa razdelila v tri manjše skupinice in jaz sem bil v tisti tretji. Skratka to je bila moja druga tekma, ki je bila še kako poučna. Slogan: ne popuščaj v kriznih situacijah. V nedeljo je nova dirka in gremo naprej.

Nekaj minut za starejšimi so se s starta pognali še mlajši, med njimi Martin Lavrič, Luka Laharnar in Aljaž Tratnik, ki je tako strnil dogajanje med dirko:

Tempo je bil že od štarta nekoliko počasen, le na dolgem klancu so se vrstili številni pobegi, ki so bili tudi ključni vzrok, da se je grupa razbila na več manjših. Dvakrat smo potem ulovili prve, v zadnjem krogu pa nam to ni več uspelo. Martin je v zaključnem šprintu na klanec iztržil četrto mesto, Luka je ciljno črto prečkal malenkist za vodilnimi. Aljaž pa je prišel z drugo manjšo skupino kolesarjev. 

Rezultati

Fotogalerija