Enduro je v groben milejša različica DH tako, da se moraš s kolesom povzpeti na vrh  v omejenem času. Časi iz vseh spustov (etap) se ti na koncu seštejejo in zmaga tisti z najmanjšim seštevkov.  Proga je prilagojena, saj ima več zaprtih ovinkov, kar nekaj poganjanja in precej omiljene skoke ter tehnične odseke.
Ko smo zjutraj pogledovali v nebo smo upali, da ostanejo samo črni oblaki. A kmalu nam je dež prekrižal načrte in popolnoma namočil celotno progo. Start  je bil kar skupinski in še to z eno uro zamika. To pomeni, da smo se proti vrhu iz sredine žičnice podali v eni skupini.  Na vrhu nas je pričakala gosta megla, katero smo iz štartnega boksa zapuščali eden po eden.
Dokler so pod gumami ostajali kamni in pesek se je naloga zdela lahka, a v gozdu smo hitro prišli na zemljo, ki je pacala gume, amortizerje in pedala. Moč trenja so uničevali tudi namočeni in spolzki  leseni objekti. Z nekaj težavami nas je večina le prišla v dolino. Malo na kolesu, malo po zadnjici, malo peš.
Sledila je druga etapa v kateri smo se do vrha peljali z žičnico. A je bila odpovedana, saj nismo imeli zdravstvene oskrbe, katera se je izkoristila v prvi etapi pri izpahnjeni rami. Tako je sledil zabaven skupinski spust.
Kljub neugodnim razmeram smo uživali, kar pa je bistvo enduro tekme. Barve Sloge sva v gravitacijski disciplini pri U19 zastopala dva. Nejc Mrak je staknil predrtje zračnice že kmalu po startu, kar je bilo s časom 13:35.67 dovolj za 6. mesto. Miha Tratnik Bajc pa je s padcem v varnostno mrežo privozil čas 13:22.51, to pa je bilo za 5. mesto.  Zmago je v naši skupini  slavil Grega Žvan (KK ZAVRŠNICA) s časom 9:30.88. Absolutno  je enduro s časom 6:53.63 dobil olimpijec  Primož Štrancar (ORBEA GEAX MTB TEAM). Na žalost je za končno uvrstitev štela samo ena, prva etapa, od predvidenih petih tako, da dejanskega stanja o moči posameznikov nismo dobili.

Video