Po kar nekaj preložitvah in odpovedih, se je pokal Slovenije v gorskem kolesarstvu vendarle pričel. V idiličnem okolju, v obdobju prepolno cvetočih narcis, ali ključavnic kot jim pravijo domačini, je potekal 1. XC Železar.

Kljub dejstvu, da je večina naših tekmovalcev letos mlajših v svojih starostnih kategorijah, so bili doseženi spodbudni rezultati.

Najbolje se je tokrat s prepričljivo zmago v kategoriji U11m odrezal Peter Svetličič, drugo mesto je med deklicami U9 dosegla Špela Čuk, tretja mesta pa so dosegli Aljaž Tratnik v U15m, Barbara Čibej v U13w ter tokrat naša najmlajša tekmovalka Ivana Rosa Novak v združeni kategoriji U7. Tik za odrom so se razvrstili Gašper Gantar – U13m, Mrak Nejc – U15m in Miha Tratnik Bajc – U17m na četrtih mestu, ter Anže Skok – U13m in Simon Čibej – U17m na šestih. Tudi ostali so pridno začeli nabirati pokalne točke, in sicer v kategoriji U9m so se od osmega do desetega mesta razvrstili Jure Čibej, Marcel Skok in Jošt Svetličič, v kategoriji U11m prav tako od osmega mesta naprej zaporedoma Maj Felc, Jakob Tratnik, Nace Gnezda in David Svit Novak. Prav tako osma sta bila še Žiga Čuk v najstarejši moški kategoriji in Matej Lahajnar, Mark Hvala pa je osvojil končno enajsto mesto v isti kategoriji U13m kot Matej.

Tako, tekmovalni led je prebit. Rezultati nam kažejo, da pripravljalni trud ni bil zaman, ter nam hkrati podajajo upanje, da se z aktivnejšim tekmovalnim ritmom ki sledi lahko nadejamo še kakšnim stopničkam!

Fotogalerija