Kategorija:

V nedeljo, 28.9. je v Italiji potekala tradicionalna petdeseta izvedba dirke v Gemoni. Trasa krožne dirke je potekala po mestu, z okoli 15 km dolgim krogom, ki je z enim klancem, ter eno špico obetal zanimivo dirko. Dopoldan je bila dirka mlajših, popoldan pa starejših mladincev.

Med mlajšimi smo imeli na štartu le Martina Lavrič, ki je takole povzel: Prevoziti smo morali štiri kroge dolge 16,2 km, kar je na koncu znašalo 64,8 km. V krogu sta bila dva vzpona. Prvi je bil dolg 3 km, drugi pa je bil nekoliko krajši in je bil dolg le 1 km. V začetku dirke je bilo kar nekaj skokov, vendar pa so bili vsi dokaj hitro izničeni. V drugem krogu je bil na vrsti leteči cilj, katerega je dobil Avstrijec, sam pa sem bil drugi. V tretjem krogu pa je bil na vrsti prvi gorski cilj katerega mi je uspelo zmagati. Za tem sprintom je pobeg uspel trojici kolesarjev. To so bili Jaka Primožič (Sava), Žiga Jerman (Radenska) in Tadej Pogačar (Radenska). Z glavnino smo jih ujeli tik pred začetkom zadnjega kroga in tako se je vse začelo znova. V zadnjem krogu je sledil še zadnji gorski cilj, v katerega pa se sam nisem vmešal, saj sem imel nekoliko slabo pozicijo. Na spustu, se je v enem izmed ovinkov pripetil padec, v katerega pa sem bil na žalost udeležen tudi sam in tako sem izpadel iz boja za visoka mesto v ciljnem sprintu. Vseeno sem lahko z dirko zadovoljen, saj kljub padcu domov nisem odšel praznih rok.

V popoldanskem času pa je bila na vrsti dirka starejših mladincev, ki so morali prevoziti 8 krogov + v zadnjem krogu dodaten klanec, s povprečno naklonino 16%. Tukaj se je borila že konstantna trojka: Matic Grošelj, Simon Čibej in Žiga Čuk. Žiga je kmalu po začetku zaostal in dirke ni končal. Simon in Matic pa sta poskušala pokriti nešteto pobegov skozi celotno dirko. To je bolje uspevalo Maticu, ki je bežal od 20 pa do nekje 70 kilometra, vendar pa so bili ubežniki zaradi neprave složnosti ujeti. Kasneje se mu je uspelo ponovno prebiti v ubežno skupino, ki se je na koncu udarila za zmago. Na žalost je Matic v sprintu na koncu dosegel 11. mesto. Simon pa je v cilj prišel okoli 20. mesta, saj je glavnina na zadnjem vzponu popolnoma razpadla.

IMG_1102 IMG_1106