Sobota 14. septembra bo šla v anale kot zelo uspešen dan za idrijsko kolesarstvo. Vesele novice so sporočali od vsepovsod. Najprej dopoldne s cestne dirke v Vodicah pri Ljubljani, kjer je v kategoriji dečki B zmagal Anže Skok. Simon Čibej se je izkazal z drugim mestom na Vzponu na Nanos. Vmes smo prejeli novico, da je Tanja Žakelj osvojila Svetovni pokal. Za zvrhano mero uspeha, pa so poskrbeli še "bikerji" zvečer na Eliminatorju v Tolminu. Anže Skok v je v kategoriji U15 spet stal na najvišji stopnički. V kategoriji U17 pa sta kraljevala Miha Tratnik Bajc s prvim ter Nejc Mrak s tretjim mestom.


VN Vodice

Cestna dirka za deklice in dečke je potekala okoli Sela pri Vodicah in Šinkovega Turna. Trasa dolga 3,5 km je bila razgibana z dvema srednje dolgima strmima vzponoma, ki sta jim sledila spusta z ozkimi in zaprtimi zavoji ter dvema daljšima ravninama. Anže je vseh sedem krogov odpeljal na čelu vodilne skupine devetih kolesarjev, ki so se izmenjavali v vodstvu in nadzorovali dirko. V ciljni šprint, ki se je končal na vrhu klanca se je Anže podal s pobegom, v katerim si je priboril kar lepo prednost. Tik pred ciljem pa mu je pot zaprl sodniški avto, ki se je ustavil na progi in v katerega se je kljub zaviranju skoraj zaletel. Skupina ostalih kolesarjev ga je dohitela prednost in je bila izničena. Anže je moral tako izven cestišča – z vožnjo po travi je komaj zadržal vodilno pozicijo in zasluženo zmagal. 

RezultatiVODICE13ABC

Fotogalerija


Eliminator Tolmin

Predzadnji eleminator se je tokrat odvijal v dolini reke Soče, natančneje v Tolminu. 4x kros/dirt disciplina je tu očitno zelo razširjena, saj je veliko domačih tekmovalcem imelo kolesa namenjena tej disciplini. Tako je bila tudi proga veliko bolj tehnična. Začela se je z 20m startne ravnine, nato mimo šikan zavila na velik kucelj, sledila je pump steza, ovinek, in masivni step up skok. Ta je tekmovalcem povzročal največ težav, saj je bilo treba skočiti na višje ležečo polico, med tem pa še preleteti 1m luknje. Trasa je potem zavila na karting progo, kjer je bilo nekaj ovinkov in gum. Za poslastico je sledil še lesen table top skok in 50m sprinta do cilja.
Anže Skok, Nejc Mrak in Miha Tratnik Bajc so tokrat zastopali naš klub, šest spremljevalcev pa je poskrbelo, za podporo in mehanična popravila. Kvalifikacije smo uspešno opravili vsi, tudi do velikega finala smo se prebili. Anže je pometel s tekmeci in tako osvojil že drugo zmago tega dne.  Miha je tehnične težave tokrat na srečo pustil v kvalifikacijah, pot do zmage je bila pravzaprav brez zapletov.  Ti so bili nekoliko prisotni pri Nejcu, a 3. mesta mu niso mogli ''vzeti''.

Fotogalerija