Minule dni je v okolici Idrije potekala že druga izvedba etapne dirke za veliko nagrado Idrije, ki je štela za točke pokala Slovenije za kategorije dečkov in deklic ter mlajših mladink. Naše barve so zastopali Marcel Skok, David Svit Novak in Jan Kenda med dečki C ter Anže Skok pri dečkih A.​

Dirka se je začela s četrtkovim vzponom iz Kanomlje na Razpotje, kjer so v strmem 3,7 km dolgem vzponu kolesarji morali premagati 257m višine. Pri najmlajših sta odlično debitirala Jan s sedmim mestom in David, ki je bil šestnajsti. Še dve mesti višje pa je končal Marcel. Pri najstarejših pa je malo pod vrhom odločno napadel Anže in si tako privozil prednost šestih sekund in zmago v prvi etapi.

Rezultati: 1 etapa fantje1 etapa dekleta
Slike 1. etape (foto: Miha Tratnik Bajc in Mirko Mažgon), MTB Flickr

V drugi etapi se je dirka preselila na Ledinsko planoto, kjer so kolesarji merili moči na zelo zahtevnem in razgibanem krogu dolgem dobre tri kilometre. Dečki C so pet krogov prevozili s povprečno hitrostjo 27,92 km/h. David je končal kot štirinajsti, Jan je bil tik za njim, Marcel pa je ciljno črto prevozil kot triindvajseti. Pri dečkih A, ki so deset krogov prevozili s povprečno hitrostjo 32,34 km/h, pa sta Anže in Martin Colnar (Adria Mobil) vozila svojo dirko. Slednji jo je po tehničnih težavah Anžeta v šprintu tudi dobil. V skupnem seštevku je bil Anže še vedno prvi a prednost se je zmanjšala na pet sekund, kar je obetalo napet boj v zadnji etapi.

Rezultati: 2 etapa fantje2 etapa dekleta
Slike 2. etape (foto: Miha Tratnik Bajc), MTB Flickr

Tretja etapa – kronometer v Idrijsko Belo, kjer so v posamični vožnji fantje in dekleta bili boj s časom od Podroteje do kopališča na Lajštu. V konkurenci dečkov C je bil Jan dvanajsti, David sedemnajsti, Marcel pa dvaindvajseti. Pri najstarejših je bil spet najhitrejši kolesar Adrie Mobila Martin Colnar, ponovno je Anže Skok zaostal le sekundo za najhitrejšim in to je pomenilo zmago v skupni razvrstitvi.

Rezultati: 3 etapa fantje3 etapa dekleta
​Slike 3. etape (foto: Miha Tratnik Bajc), MTB Flickr

Tako kot na vseh velikih kolesarskih dirkah, so se tudi na naši dečki borili za majice. Najhitrejši po času in s tem zmagovalec v generalni razvrstitvi je oblekel srebrno majico. Pri dečkih C je bil to Aljaž Colnar (Adria Mobil). Naš najboljši je bil Jan na trinajstem mestu. David je bil skupno petnajsti, Marcel pa dvaindvajseti. Zmagovalec pri dečkih B je bil Jan Bevc (Adria Mobil). Pri najstarejših pa je najprestižnejšo majico oblekel Anže in s tem ponovil lanskoletni uspeh.

Zlato majico za zmagovalca po točkah je pri dečkih C dobil Aljaž Colnar (Adria Mobil), ki je zbral 73 točk. Jan je bil z devetimi točkami trinajsti, David pa z eno točko sedemnajsti. Med dečki B je bil z 71. točkami najboljši Jan Bevc (Adria Mobil), pri dekčih A pa njegov klubski kolega Martin Colnar, ki jih je zbral 76. Naš Anže je zbral tri točke manj in zasedel drugo mesto.

Najboljši hribolazci so na gorskih ciljih v prvi in drugi etapi zbirali točke za rdečo majico s pikami. Pri najmlajših jih je nabral največ Aljaž Colnar, pri dečkih B pa Jan Bevc (oba Adria Mobil). Novi lastnik rdeče pikčaste majice pri dečkih A pa je bil ponovno Anže.

Rezultati: generalno fantjegeneralno dekleta

Bilten s 1Bilten st 2Bilten st 3