Prejšnji vikend se je na bližnjem Javorniku odvijala najstarejša (že peta) enduro tekma pri nas. Kaj je »enduro« verjetno ni treba več posebej razlagati, lahko pa povemo, da je vzdušje na vsaki tekmi fantastično – uravnotežena mera tekmovalnosti, adrenalina in druženja. 
Kljub temu, da je prostor v gorsko kolesarskem parku Javornik nekoliko omejen, se organizator vsako leto potrudi in preseneti z novimi etapami. Na pritožbe, premalo pedaliranja na lanski preizkušnji, so se tokrat odzvali s kar konkretnim vzponom v 2 in 4 etapi. Za vzponom je sledila vožnja po kamenju in zaprtih bandah ter naprej na »off camber« sekcije, za konec pa še posladek z ravninskim pedaliranjem. Prva in peta etapa sta imeli še bolj zaprte ovinke in še več kamenja. Tretja pa je bila pisana na kožo tistim, ki imajo krila. Skoki in bande na vsakem koraku. Zavore praktično niso bile potrebne.
Slogine barve sta tokrat zastopala le dva tekmovalca: David Vogrin in Miha Tratnik Bajc. Precej smole je pokvarilo zastavljene cilje. Davidu je iz etape v etapo šlo bolje, a je vse skupaj zapravil s strgano verigo na vrhu četrte etape. Miha je imel poleg dvakratnih težav z verigo, še gumi defekt, prav tako na vrhu četrtega spusta. David je tekmo končal na skupnem 58. mestu in 30. mestu v elitni kategoriji. Miha pa je zaključil nekoliko višje, na 43. mestu v skupni razvrstitvi in 6. mestu v kategoriji mladincev. 
Nekaj tednov prej je v naši bližini potekalo še eno enduro tekmovanje. V Cerknem nam tudi ni šlo vse po načrtih. David je padel že takoj na začetku tekme in na premočenem terenu ni več našel ritma. Tekmo je zaključil na 59. mestu in 34.mestu  v svoji, elite skupini. Damjan Jeram pa jo je odnesel s tremi šivi na golenu. «Flat» pedala so včasih lahko zelo nevarna. 
Enduro je letos v veliki meri okupiral severno Primorosko. V naslednjih tednih bo  slovensko serijo gostil še Tolmin v okviru »Soča outdoor«  festivala, kjer bodo na vrsto prišli tudi vsi na XC kolesih (maraton in eleminator). Upajmo, da to tekmo odpeljemo brez težav in v veliko večjem številu kot do sedaj smiley

Fotke