Enduro v Cerknem je tudi letos bil zazanamovan z deževjem, a na srečo je le dobro namočil teren pred startom. Proge v okolici in na samem smučišču na Črnem vrhu, so vsaj v osnovi ostale podobne lanskim, vendar so se etape tokrat razporedile čez cel vikend. Poleg SloEnduro pokala, so rezultati šteli tudi za državno prvenstvo.

Sobota se je začela z dopoldanskim treningom, predstava pa se je začela popoldne, z več kot 120 kolesarji. Začetna etapa je potekala med drevesi pod sedežnico počivalo in postregla z veliko postrani stezic (off camber). Sledil je transfer na katerem smo se šele dobro ogreli. To  je bilo še kako potrebno pred drugo etapo, čez Tuškov grič. Ravninska trasa je zahtevala veliko poganjanja in čim manj zaviranja, Miha Trtanik Bajc je tako izkoristil XC veščine in si priboril prvo zmago v kategoriji na etapi. David Vogrin prav tako ni zaostajal in prišel med prvo peterico v kategoriji. Enako je bilo tudi na zadnji etapi dneva, ki je potekala čez Labinje v sam center Cerknega polnega navijačev. Sekunde, ki sta jih na ravninskih etapah pridobila, pa sta izgubila na tehničnih. Rupnikova linja in počivalo, sta obe zahtevali stalno konentracijo in nista dopuščali napak na tehničnih odsekih.

Nedeljsko jutro je prineslo bolj suhe proge in posledično boljše čase. Naša tekmovalca sta nekoliko padla nazaj po lestvici na posameznih etapah, vendar je sobotina prednost bila dovolj za ohranitev rezultata. David je tako končal na 14. mestu pri master 1, Miha pa na 6. pri mladincih.

Cerkljanski enduro je bil dobro organiziran in še enkrat pokazal, da ima SC Cerkno velik potencial pri postavitvi bike parka. Ne prestrme proge in lepo negovan gozd ter pokrajina, pa so lahko že zdaj izgovor za izlet k našim severnim sosedom. Enduro navdušenci pa bodo na svoj račun spet prišli 30. maja na Krvavcu (enduro 4Fun) in 27. junija v Bovcu (SloEnduro 3#).

e0 e1 e2 e3 e4 e5