Kategorija:

Iz deževne Idrije smo se tokrat odpravili v nekoliko manj deževen belokranjski Dragatuš. Na štartni listi smo imeli po tri prijavljene v kategoriji mlajših mladincev in kategoriji dečkov A. Krožna trasa dolžine zgolj 900m je bila zelo razgibana in polna ozkih ovinkov in torej tehnično dokaj zahtevna. 

Zaradi velikega števila prijavljenih so v kategoriji mlajših mladincev že pred dirko dečkov A vozili kvalifikacije – dve skupini po trideset kolesarjev sta najprej vozili deset krogov. Najhitrejših deset iz vsake skupine pa se je uvrstilo v finalno vožnjo (30 krogov po dirki dečkov A). Že pred štartom je bilo jasno, da bo šlo na nož že od vsega začetka. V prvi skupini nas je zastopal Žiga Čuk, ki pa je imel težave že na štartu in tako kmalu odpadel iz boja za finale. V drugi skupini smo imeli dva. Simon Čibej je dobro štartal, a žal ni zdržal ostrega tempa do konca. Miha Tratnik Bajc pa je podobno kot Žiga zamudil že na štartu. 

Tudi dečki A so močno potegnili že takoj po štartu in zelo raztegnili kolono, ki se je kmalu raztrgala na več skupinic. Prva skupina je narekovala zelo oster tempo in kolesarji iz ozadja so odpadali kot po tekočem traku. Aljaž Tratnik, Nejc Mrak in Luka Laharnar so se borili v zasledovalni skupinici in se s skoki poskušali otresti ostalih. Najprej je to uspelo Aljažu, malo kasneje pa še Lukatu skupaj s še dvema kolesarjema. Nejca je le par krogov pred ciljem doletela metla in je bil tako izločen iz dirke. Luka je po tridesetih krogih končal na dvanajstem mestu, Aljaž pa je z desetim mestom poskrbel, da smo zopet z dirke prinesli točko.

FOTKE

REZULTATI