V nedeljo 22. Julija se je na smučišču Javornik v Lomeh pri Črnemu Vrhu odvijalo letošnje državno prvenstvo v olimpijskem krosu ter spustu z gorskimi kolesi. V slednji disciplini kolesarji Sloge 1902 iz Idrije nismo imeli svojega predstavnika, zato pa smo ponovno igrali vidno vlogo v disciplini krosa, kjer smo osvojili sedem odličij.

Najprej so se kot običajno na štart podali najmlajši v kategorijah do 7 in do 9 let. Kot se za državno prvenstvo spodobi, je bila proga zelo zahtevna, dodatno pa jo je otežilo še slabo vreme v dneh pred samim tekmovanjem. Kljub vsemu, so se najmlaši pogumno podali v boje, med njimi tudi šest naših, in to zelo uspešno. Med deklicami do 7 let, je naslov prvakinje osvojila Ivana Rosa Novak, med fanti iste kategorije, pa je bil Žan Gnezda drugi. Bronasto medaljo, je v kategoriji do 9 let prikolesaril Jošt Svetličič, Vit Felc, Marcel Skok in Jure Čibej, pa so osvojili šesto, osmo, oz. deseto mesto.

Sledil je štart kategorij U11, U13 in U15, katerih proga je bila še otežena z dodatnimi vzponi ter spusti. Kategorija do 11 let je imela opraviti z dvema krogoma, po katerih je Petru Svetličič uspelo prikolesariti do srebrne medalje, le mesto do brona, pa je ločilo Jakoba Tratnik. Maj Felc in Nace Gnezda sta se uvrstila na sedmo in osmo mesto, Aleš Skok pa takoj za deseterico. Še dva kroga več, so imeli do cilja prekolesariti tekmovalci in tekmovalke v kategoriji U13, kjer je Klara Lahajnar zmagala, Polona Murovec je osvojila tretje, Barbara Čibej pa peto mesto. Prav tako peto mesto, je pri fantih osvojil Matej Lahajnar, še mesto boljši je bil Anže Skok, medtem, ko je bil Mark Hvala deseti. V najstarejši skupini tega štarta sta nas zastopala Nejc Mrak, ki je še enkrat več osvojil tretje mesto, medtem ko je bil Aljaž Tratnik dve mesti za njim.

Sledili so še štarti starejših kategorij v katerih pa smo imeli tokrat dva udeleženca. Z »elito« se je spopadel David Ogrin, ter končal na devetem mestu, še mesto boljši, pa je bil v kategoriji amaterjev Dejan Poljanec.

Fotogalerija