Prav tako pa smo se v nedeljo 7.7. udeležili tudi državnega prvenstva v olimpijskem krosu. Državno prvenstvo je potekalo na idilični lokaciji malo izven Kočevja v organizaciji domačega društva  Melamin s pomočjo domžalskega kluba Energija. Organizator je poskrbel za pet različno dolgih in zahtevnih krogov, ki so bili prilagojeni ustreznim kategorijam.

Z najkrajšim krogom so imeli opravka dečki in deklice U7. Opraviti so morali 6 krogov v okolici štartno ciljnega prostora. V tej kategoriji smo imeli v ognju dve deklici, Ivano Roso Novak in Hano Gnezda. Takoj na štartu  je Hana  pri deklicah prevzela vodstvo, ki ga ni izpustila iz rok vse do cilja. Celo dirko pa ji je za vrat dihala Ivana. Kljub padcu v enem izmed ovinkov se ni dala in tako zadržala drugo mesto. Tretje mesto pri deklicah U7 je dosegla Sabina Škarja iz Energijeteam.com.

Kategorija U9 je imela podaljšan krog, ki je vodil še okoli nogometnega igrišča v neposredni bližini štartno ciljnega prostora. Opraviti so morali šest krogov. V tej kategoriji so barve Sloge predstavljali Vit Felc, Jošt Svetličič in Marcel Skok. Vsi so dali vse od sebe kar je pomenilo  izjemno tretje mesto Jošta, sedmo mesto Vita in osmo mesto Marcela. Prvo mesto v tej kategoriji je dosegel Pahor Žan pred Starman Galom, oba iz  Calcit bike team.

Kategoriji U11 in U13 so imele krog, ki je bil še nekoliko podaljšan od kroga U9.  V teh kategorijah smo imeli največ predstavnikov našega kluba.  Prvi so štartali tekmovalci v kategoriji U13. Za izjemen štart in prvi krog je poskrbel Matej Lahjnar. Matej se je bliskovito podal iz štarta in prevzel vodstvo.  Odličen štart in prvi krog mu je pobral preveč moči, vendar je po prevoženih štirih krogih dosegel še vedno zelo dobro peto mesto. Naj omenim, da je imel Matej pri U13 najhitrejši čas kroga! Pri puncah U13 je zlato medaljo v Idrijo odnesla Barbara Čibej!

Minuto za U13 je štartala kategorija U11. Spopasti se je morala z isto progo kakor U13 vendar s krogom manj. Po izjemni borbi so naši tekmovalci dosegli sledeče rezultate: 3. mesto Felc Maj, 6. mesto Tratnik Jakob, 7. mesto Gnezda Nace, 8. mesto  Novak David Svit, 10. mesto  Skok Aleš in 13. mesto  Čibej Jure. Zmagal je Carl Marko pred Koncija  Urbanom, oba iz Calcit bike team. Pri puncah je Čuk Špela dosegla 2. mesto! Za Mlakar Dašo iz Orbea Geox ter pred Škarjo Eva iz kluba Energijateam.com

Po končani dirki U13 in U11 je bila na sporedu dirka kategorij U15 in U17.  Obe kategoriji sta imeli skrajšan najdaljši krog in sicer U15, 4 krogi ter U17, 6 krogov. Prvi so štartali tekmovalci iz kategorije U17. Že takoj v prvem krogu je vodstvo prevzel serijski zmagovalec v letošnji sezoni  Govekar Blaž iz kluba Orbea Geax. Večino dirko je na drugem mestu dirkal Tratnik Bajc Miha. Nekje v drugi polovici dirke ga je dohitel še Čibej Simon s katerim sta složno narekovala ritem do zadnjega kroga. V zadnjem krogu je ritem pospešil Simon, kateremu Miha ni mogel več slediti. Tako so kolesarji Sloge dosegli sledeče rezultate. 2. mesto Čibej Simon, 3. mesto Tratnik Bajc Miha, 4. mesto Tratnik Aljaž in 7. mesto Mrak Nejc.

V kategoriji U15 je barve sloge zastopal Skok Anže, aktualni državni prvak pri dečkih A na cesti. Anže je štartal z enako taktiko kakor je pozneje Blaža Klemenčič premagala aktualno evropsko prvakinjo Tanjo Žakelj. Vse do zadnjega kroga je kolesaril skupaj z Govekar Matevžem. V zadnjem krogu pa se je izkazalo, da je vendarle Matevž, ki sicer zastopa barve kluba Orbea Geox premočan. Anže je tako v cilju dosegel še vedno izjemno 2. mesto! Pri puncah je Lahajnar Klara ves čas dirke suvereno držala vodstvo ter kljub zmedi ali mora prevoziti še en krog zmagala!

Vsem tekmovalcem, ki ste dali vse od sebe ne glede na doseženo mesto,  čestitam! EP

Fotogalerija

Rezultati